Hlavní obsah

Křupavé mrkvové placky s ořechy a pikantním dipem z tofu

Hodnocení:
(2)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Mrkev je u nás velice oblíbená už proto, že je cenově dostupná a snadno sehnatelná po celý rok. A navíc je opravdu zdravá! Připravte si křupavé placky s ovesnými vločkami, ořechy a dipem.

Ingredience pro:
12 placek
Placky
  • 500 g mrkve
  • 2 vejce
  • 70 g ovesných vloček
  • 50 g hladké mouky
  • 2 šalotky
  • 50 g ořechů
  • 2 hrsti hladkolisté petržele
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • sůl
  • pepř
Dip
  • 250 g tofu natural
  • 200 g sójové smetany
  • 4 lžíce mangového čatní
  • 2 lžičky kari
  • sůl a pepř
Článek

Postup

Krok 1: Mrkev očistěte, nastrouhejte na hrubém struhadle a přebytečnou vodu vysušte kuchyňskou utěrkou. Vlašské ořechy, šalotku a petržel nasekejte najemno a přidejte k mrkvi.

Krok 2: V míse vyšlehejte vajíčka, přisypejte hladkou mouku a vypracujte těsto. Do těsta přidejte mrkvovou směs, ovesné vločky, chilli, sůl a pepř dle chuti a důkladně propracujte.

Krok 3: Na pánvi rozpalte olej, lžící tvarujte placičky a opékejte z obou stran asi dvě minuty dozlatova.

Krok 4: Tofu a sójovou smetanu rozmixujte dohladka, přidejte mangové čatní a kari. Dochuťte solí a pepřem. Placičky podávejte horké se studeným dipem.

Tip: Dip z tofu a sóji vás moc neláká? Udělejte si dietní česnekový dip z jogurtu nebo dip z modrého sýra se zakysanou smetanou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek