Hlavní obsah

Můj vysněný je cizinec! 2

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Stesk po domově jen tak nezmizíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

2. díl - Martina s Jackem, o kterých jsem mluvila v prvním díle, se přes všechny komplikace rozhodli žít šťastně v Čechách. Jak se ale rozhodne Kristýna, která teď žije v Austrálii, ale stýská se jí po rodině? Poradíte jí?

Článek

Kristýna 25 let, Ian 38 let (ČR x Austrálie) - bezdětní, 3 roky spolu

„Byla jsem na dovolené v Austrálii. Nádherná země, kam jsem se vždy toužila podívat a která mě uchvátila, a ještě více mě uchvátil můj budoucí muž. Šla jsem na pláž a zrovna se tam někdo přiřítil se surfem. Bylo to jak z Pobřežní hlídky. Upadla jsem a za chvíli jsem jen cítila, jak se ke mně naklání, cítila jsem jeho vůni. Vzrušení mi projelo celým tělem. Šíleně jsem se zamilovala."

Ovšem Ian trval na tom, že budou žít v jeho rodné zemi. Kristýna zůstala, i když začátky byly velmi těžké. „Strašně se mi stýskalo. Oba dva jsme byli zvyklí na jiný způsob života. Ian trávil hodně času v práci, já studovala. V Austrálii jsem neměla žádné zázemí. Brzy jsem si našla přátele, ale není to ono. Nemáme společnou notu a minulost. V komunikaci je to znát. Přemýšlím o variantě zvolit pro náš společný život neutrální zemi. Bude mě to stát spoustu energie manžela přesvědčit, ale zkusím to," uzavírá Kristýna.

Klára 26 let, Vasil 30 let (ČR x Ukrajina) - 1 dítě, 2 roky spolu

Láska přišla jak blesk z čistého nebe. Zamilovali se do sebe a po krátké známosti se vzali. Vasil potřeboval povolení k pobytu a Klára nebyla proti.

„Můj muž pracoval v Plzni. Přestože vystudoval pedagogickou školu, dřel na stavbě kvůli financím. Moje rodina se s tím dodnes nesmířila. Mají obavy, že si mě vzal ze zištných důvodů," vypráví Klára. Oba partneři jsou ale odhodlaní se s nepřízní rodiny poprat. „Klárka je pro mě osudovou ženou, využil jsem samozřejmě s nadšením, že náš velmi brzký sňatek usnadní těžkosti s úřady, ale svou ženu miluju a dokážu to celé její rodině," slibuje Vasil.

Láska se zkrátka nedá vybírat podle tabulky. Přesto si dovolím uvést pár překážek a výhod, které vyplynuly z mých rozhovorů.

Foto: samphoto.cz/jiunlimitedPředstavy o výchově dítěte se mohou lišitNástrahy

  • Jazyková bariéra
  • Chybějící část rodiny - jeden z partnerů se může cítit osaměle
  • Kulturní odlišnost, přijetí partnera od vaší rodiny
  • Jiná představa o výchově dětí
  • Najde si váš partner ve vaší zemi uspokojivé zaměstnání?
  • Ze statistiky vyplývá, že smíšená manželství se častěji rozpadají

Vychutnejte si výhody

  • Věčně přítomný prvek exotiky a tajemnosti dodává soužití „šťávu" a koření
  • Jazyková vybavenost pro vás i vaše děti
  • Dokonalá možnost poznat na vlastní kůži jinou zemi a kulturu
  • Díky smíšenému manželství budete tolerantnější a zbavíte se předsudků
  • Smíšená manželství plodí většinou velmi krásné a zdravé děti

Reklama

Související témata:

Načítám