Hlavní obsah

Muži a jejich chlouba: Proč „ho" chtějí mít velkého?

Foto: thinkstock

Většina mužů se velikostí své výbavy zabývá, ovšem vypadá to, že rozhodně ne kvůli tomu, co si o jejich penisu myslí partnerkaFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži a to jejich věčné „mám ho dost velkého?“! Proč se pánové tak moc strachují o dostatečnost své výbavy? Výzkum ukázal, že kvůli ženám a sexuální výkonnosti rozhodně ne!

Článek

Nejnovější studie vědců z australské Victoria University se zaměřila na pány a jejich vztah k vlastnímu tělu. Celkem 738 mužů ve věku od osmnácti do šestasedmdesáti let se odborníkům svěřovalo s tím, jaké pocity a obavy mají v souvislosti se svou váhou, výškou, stavbou těla a také s velikostí mužství.

Jim na velikosti záleží

To, že se pánové přiznali k tomu, že jim na velikosti jejich výbavy záleží, není nic překvapivého. „I já se svou dvacetiletou praxí mohu potvrdit, že velikost penisu je prvním bodem v seznamu věcí, z kterých mají muži strach,“ potvrzuje britská sexpertka Tracey Cox. Zarážející ale je, že většina dotazovaných zároveň uvedla, že jim až tak nejde o to, co si o jejich penisu myslí jejich partnerka, ale spíš ostatní zástupci silnějšího pohlaví.

„Mužské zaujetí vlastním penisem nemělo nic společného s touhou potěšit a sexuálně uspokojit partnerku, případně s touhou vypadat a prezentovat se jako skvělý milenec. Bylo to spíš soupeření s ostatními muži,“ potvrdila Annabel Chan Feng Yi z Victoria University.

Foto: thinkstock

Můžete ho chválit, vzdychat nad ním údivem, ale přesto je důležitější, jak jeho penis obstojí mezi penisy jeho kamarádůFoto: thinkstock

Překvapivě hodně mužů se totiž přiznalo, že nejistotu ohledně velikosti penisu cítí především na místech, kde je v plné kráse mohou spatřit jiní muži (například v pánské sprše či šatně v posilovně) než při intimních chvilkách se ženou. Naopak v oblasti sexu a vlastní výkonnosti se muži s tímto „šatnovým syndromem“ cítili velmi sebejistě, skoro žádné pochyby o svých milostných schopnostech neměli. Jejich sebevědomí ale opadne ve chvíli, kdy jsou konfrontování s jinými penisy.

Proč?

Jak je možné, že názor partnerek pány nezajímá, ale co si o jejich chloubě myslí kamarádi, nebo dokonce naprosto neznámí muži, je pro ně tak důležité? „Mužská řevnivost a porovnávání ryze chlapských atributů tu prostě byla, je a bude. Na druhé straně, nemáme to my ženy podobně? Nevěříte spíš kamarádce, že jste takové či makové, než vlastnímu muži? Jen ženy to mají spíš v emoční rovině a chlapi právě v tom penisu, v jeho velikosti a vytíženosti,“ říká psychoterapeutka Lucie Horníková.

Foto: thinkstock

Jak to tedy je? Záleží na velikosti, nebo ne?Foto: thinkstock

Tracey Cox ale tvrdí, že pánům tak trochu křivdíme. Samozřejmě jde o „šatnové soupeření“, ale zároveň je prý zajímá i partnerka. „Ráda bych věřila, že jsou muži přesvědčeni o tom, že v posteli na velikosti nezáleží, ale silně o tom pochybuji,“ tvrdí Tracey Cox. Za dva roky, co vedla internetovou poradnu pro muže, totiž vypozorovala, že se muži obávají toho, že mají malý penis, a nejsou proto schopni uspokojit partnerku, která jim tak zákonitě musí utéct za „větším“.

Jenže zdá se, že mužům není pomoci. „Bohužel není nic jednoduššího než se porovnávat s jinými muži ve sprše po tréninku. Je vcelku snadné si takto zadělat na komplex, a tady pak opravdu nepomohou ani přísahy na holý pupek nás žen, že on je právě tím nej,“ potvrzuje Lucie Horníková. Ale buďme upřímné. I když vám partner milionkrát řekne, že se mu váš zadeček líbí a že vůbec není velký, opravdu si přestanete pozadí s obavami prohlížet v zrcadle?

Co si myslíte vy? Záleží, nebo nezáleží na velikosti?

Reklama

Načítám