Hlavní obsah

Muži mají kapsy, ženy kabelky. Kdo je na tom lépe?

Foto: Thinkstock

Ženy se ve svých kabelkách vyznají, ať si muží říkají, co chtějíFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak v tomhle bordelu můžeš něco najít! Proboha, vždyť v tomhle by se ztratila i zeměkoule! Takhle se muži vyjadřují o dámských kabelkách! Jenže jsou úplně mimo!

Článek

Nedám na svoji kabelku dopustit. A nejde jen o to, že je to hezký módní doplněk, který podtrhne celý outfit, jak se dočtete v módních rubrikách. Jde hlavně o to, že v ní mám vše, co potřebuji k přežití. S kabelkou pánové svoje napěchované kapsy nemohou vůbec srovnávat! Hned vám vysvětlím proč.

Nic v ní nechybí

Do běžné kabelky se vejde prostě všechno.

Jen pro představu, já v ní nosím následující – peněženku, klíče od bytu a od auta, papírové kapesníčky, vlhčené ubrousky, pleny a krém na opruzeniny (ne pro sebe, ale pro devítiměsíčního syna), několik dudlíků a chrastítek (taktéž pro syna), několik figurek postaviček, jejichž jména neznám a nechci znát (pro staršího syna), dětské křupky, lahvičku s čajíčkem, lahvičku s vodou, kosmetickou taštičku se základním vybavením, parfém, náplasti na puchýře, mobil, propisku a diář, žvýkačky.

Foto: Thinkstock

Všechno, co potřebujete k životu, máte v tašce hezky po ruceFoto: Thinkstock

Mě ani mé děti nemůže nic překvapit, když mám kabelku, jsme připraveni na cokoli. S mojí taškou bychom při troše štěstí přežili i pár dní na poušti (samozřejmě přeháním, ale víte, jak to myslím). Každopádně bychom měli alespoň nějakou šanci. Kdyby v té poušti s dětmi zůstal manžel se svými kapsami, byli by všichni okamžitě odsouzeni k smrti.

Do kabelky se toho prostě vejde hodně, a i když v ní máte (zdánlivý) nepořádek, po chvilce štrachání v ní vždy najdete, co právě hledáte.

Kapsy jsou bez šance

Muži a jejich napěchované kapsy tenhle souboj jednoznačně prohrávají! A to v podstatě ze tří důvodů:

Jen základ – I když má standardní pánská bunda asi tak pětkrát víc kapes než dámská, stejně se tam toho moc nevejde. Maximálně peněženka, klíče, mobil, v případě kuřáků cigarety a zapalovač a možná papírové kapesníčky. I když, buďme realistky, který chlap u sebe něco takového nosí, že?

Nic to nevydrží – O kvalitní kožené kabelce se říká, že vám vydrží roky. A je to pravda! Jediné, co jí hrozí, je, že vyjde z módy. A kapsy? Po měsíčním provozu jsou vytahané, leckdy potrhané, jednoduše na odpis. Jsou to totiž jen kapsy, ne kabelka uzpůsobená na nošení obřích svazků klíčů, naducaných peněženek a podobně.

Vysoké riziko ztráty– Sice muži tvrdí, že své věci nosí v kapsách, protože tak mají o svých věcech přehled, ale realita je zase trochu jiná. Z kapes se totiž velmi snadno věci ztrácejí, a to i z těch na zip, protože muži velmi často trpí jakousi dysfunkcí mozku, díky níž zapomínají zipy zavírat.

V rodině už jsme takhle řešili zmizení občanky. První teorie zněla, že byla zapomenuta na poště. Když se tam nenašla, přišla druhá teorie, a to, že ji pošťačky ukradly. Následovala hysterie a cesta na úřad pro novou občanku, aby se pak po měsíci ta stará našla zapadlá hluboko v křesle. Jaksi se tam zatoulala z kapsy, potvůrka jedna.

Foto: Thinkstock

Kam se na kabelku hrabou pánské kapsyFoto: Thinkstock

Proč si nedají říct?!

Jediné, co mi stále vrtá hlavou, je, proč se muži odmítají svých kapes vzdát. Proč většina z nich (výjimky samozřejmě existují) tak urputně odmítá pořídit si kabelku (samozřejmě pánskou). Na trhu už jich je dost a rozhodně nejde o produkty určené jen homosexuálům a fotbalistům.

Fakt to nechápu. Muži raději dál ztrácejí své věci, ničí své bundy a neustále bombardují své partnerky dotazy typu „neměla bys kapesník?“, „nemáš náhodou tužku?“ či „nevejde se mi k tobě peněženka?“. A to se říká, že muži mají smysl pro snadná řešení. No, jak kdy, zdá se!

Foto: Archiv firem

Tohle ve vaší kabelce najde uplatnění! Na foto (zleva): praktické antibakteriální ubrousky, jde o 3 balení po 10 kusech. Toaletní vodu Revlon Charlie White 100 ml na cestách ocení milovnice romantických vůní. Korektor Clinique Airbrush Concealer je vhodný pro všechny typy pleti a zakryje veškeré nedokonalostiFoto: Archiv firem

A co váš muž? Taky vše nosí po kapsách?

Reklama

Související témata:

Načítám