Hlavní obsah

Muži s obřízkou: Jsou lepší v posteli?

Foto: Thinkstock

S obřízkou je to jako s velikostíFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V muslimských zemích či u Židů je obřízka zcela běžná věc a podstupují ji už malí chlapci, většinou přibližně týden po narození. V našich končinách je ale muž s obřízkou spíš exotický úkaz. Jaký je v posteli? Vydrží víc, či míň? Představuje obřezaný milenec výhru, nebo to spíš věstí nějaké „problémy“?

Článek

Pomineme-li kulturní a náboženské důvody, tak u nás se mužská obřízka provádí především ze zdravotních důvodů v dospělosti, a to kvůli nepřetažitelné předkožce neboli fimóze. Kvůli tomu může být pro muže pohlavní styk bolestivý, zároveň kvůli ztížené hygieně hrozí vznik chronického zánětu a v krajním případě i nádoru penisu. Ze zdravotního hlediska se tak mužům s fimózou po obřízce velmi uleví, ale co to udělá s jejich sexuálními schopnostmi?

Jak to „pohne“ s výdrží

Po odstranění předkožky je mužův žalud stále obnažený. Běžnou reakcí je tedy zvýšená (někdy až nepříjemná) citlivost. „Ti muži na to nejsou zvyklí, cítí i to, jak se jim žalud tře například o spodní prádlo či kalhoty,“ popisuje sexuolog Ondřej Trojan z TH kliniky. Krátce po zákroku tak nejspíš dojde ke snížení sexuální výdrže, protože se výrazně zvýší mužova citlivost.

Dobrou zprávou ale je, že po určitém čase dojde k jakémusi otupení, muž si na obnažený žalud zvykne a přestane být tak výrazně citlivý. A pro některé šťastlivce je tu jistá šance, že se jejich výdrž výrazně zvýší. „Řekl bych, že to platí odhadem tak pro dvacet procent obřezaných mužů. Jednoduše si na vše zvyknou, otupí a mnohem více vydrží. Ale rozhodně bych to nenazýval řešením pro předčasnou ejakulaci, takhle to nefunguje plošně, ale jen u někoho,“ říká Ondřej Trojan.

Foto: Thinkstock

Obřízka je výhrou hlavně z hygienického a zdravotního hlediskaFoto: Thinkstock

Tip redakce:A že méně někdy znamená více, se dočtete v článku Pomoc, milování nám trvá tři hodiny!.

Obřízka je zdravá

Ovšem co je naprosto nepopiratelné, je fakt, že obřízka má blahodárný vliv na zdraví mužů, ale i jejich partnerek. „Je statisticky prokázané, že partnerky obřezaných mužů daleko méně trpí na rakovinu děložního čípku,“ říká sexuolog Petr Weiss. Obřízka mužům samozřejmě umožňuje snazší a důkladnější hygienu, tudíž riziko jakýchkoli zánětů je mnohem nižší nejen pro ně, ale i pro jejich sexuální partnerky.

Zároveň mají obřezaní muži ještě jednu výhodu. Je prokázáno, že mají mnohem nižší riziko, že se od ženy nakazí virem HIV. Jako nejrizikovější způsob přenosu je totiž pokládán kontakt poševního sekretu s mužovou krví. A právě v oblasti předkožky (která je při obřízce odstraněna) se nejčastěji vyskytují ranky, které jsou pro přenos velmi nebezpečné.

Má to i své minus

Většina obřezaných mužů je se zákrokem nadmíru spokojena, ovšem na jednom negativním jevu se shodují: Nejde nám masturbovat, píší na internetových diskusích. „S tím skutečně může být problém, protože většina mužů je zvyklá masturbovat tím, že si přetahují předkožku. A ve chvíli, kdy o ni přijdou, se nedokážou uspokojit,“ potvrzuje Petr Weiss. Zároveň ale dodává, že je to otázka tréninku, takže v dohledné době dojde ke zlepšení. „Jednoduše se naučí nový způsob masturbace a vše bude v pořádku,“ upřesňuje Petr Weiss.

Tip redakce:Ať už s obřízkou nebo bez, špatný milenec se pozná podle něčeho úplně jiného. Zjistíte to v článku Sex: 4 věci, které dobrý milenec nikdy nedělá!.

Tak co si o tom myslíte? Je obřízka zdrojem větší slasti, nebo na tom nezáleží? Zeptáte se vašeho partnera:-)?

Reklama

Související témata:

Načítám