Hlavní obsah

Mýty kolem těhotenských vitaminů

Reklama

V souvislosti s těhotenskými vitaminy se objevily různé hypotézy o vyšší porodní váze kojenců. Ještě naše babičky by určitě žasly nad čtyřkilovým miminkem. Dnes je to však běžná záležitost. Jak to?

Článek

Nedávno bylo jednoznačně prokázáno, že za stále se zvyšující porodní váhu může především zároveň se zlepšující životní úroveň matek. A to nejen u nás, ale i všude ve světě.

Klára Dokupilová má dnes dvě děti a je takřka modelovým příkladem, který potvrzuje slova zmiňovaných odborníků z řad lékařů: „Když jsem v roce 1993 čekala Tomáška, velmi jsem dbala na to, co jím a co dělám. Vitaminy jsem ale nebrala, dozvěděla jsem se o nich až po porodu. Když přišel den D, těšila jsem se z miminka, které vážilo 4,3 kilogramu. Sestřičky na toho cvalíka tehdy pěkně koukaly. Je to tři roky, co se nám narodil další syn, Vašík. V těhotenství jsem pravidelně užívala vitaminy a minerály určené pro nastávající matky a ručička váhy se v den narození zastavila na 3,7 kilogramu. Vašík prospívá a dělá nám se svým bráškou jen radost.“

Podle porodníků má největší vliv na váhu miminka genetická dispozice a vyšší příjem potravy v období těhotenství, nikoli ale užívání doplňků stravy. Matky, které si dopřávají o dost více jídla, nemají pravidelný pohyb a je u nich sklon k nadváze, pak mohou mít zcela logicky i větší a těžší miminka.

Doplněk stravy Elasti-Q® Vitamins & minerals

Abychom odpověděli na otázku položenou v titulku článku. Užívání vitaminů v tabletách určitě smysl má, a to především právě v těhotenství, kdy je důležitý zvýšený přísun širokého spektra jak vitaminů, tak také minerálů. Maminka je pro své miminko během těhotenství jediným zdrojem těchto látek a ne všechny přijímá ve svém běžném denním jídelníčku.

Přípravky s obsahem vitaminů a minerálů jsou doporučovány těhotným a kojícím ženám zejména proto, aby se vyrovnal nedostatek těchto látek v běžné potravě. Složení Elasti-Q® Vitamins & minerals přispívá díky zinku k normální syntéze DNA, kyselina listová zase napomáhá k normálnímu růstu zárodečných tkání během těhotenství. Navíc pravidelným užíváním tohoto doplňku stravy s obsahem vitaminu C a B12 dochází ke snížení míry únavy a vyčerpání, k normální funkci imunitního systému a díky vitaminu D i k normálnímu vstřebávání vápníku. Elasti-Q® Vitamins & minerals má formu tablet s postupným uvolňováním účinných látek.Stačí tak užívat pouze jednu tabletu denně.

Buďte zdravá vy i vaše miminko!

Více informací naleznete na www.elasti-q.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám