Hlavní obsah

Na vlastní nebezpečí: Těmto 5 typům matek se vyhněte, jinak se zblázníte!

Foto: YAKOBCHUK-VIACHESLAV, Shutterstock.com

Foto: YAKOBCHUK-VIACHESLAV, Shutterstock.com

Reklama

V zájmu dítěte jsou matky schopné téměř čehokoli, cíl mají všechny stejný – šťastné dítě. Někdy tak mohou mít sklony i k jakémusi „mateřskému extremismu“. Tohle jsou jeho možné podoby.

Článek

Matky jsou takový speciální živočišný druh. Každá chce pro své dítě to nejlepší, ale metody, jak toho docílit, se už liší. A tak můžete na ulicích, pískovištích a dětských hřištích potkat nejrůznější typy matek. V extrémních případech to může vypadat následovně.

Bio matka

Bio maso, bio zelenina, bio veškeré potraviny, ale i bio kosmetika, bio čisticí a prací prostředky a nejspíš i bio toaletní papír.

Profesionální bio matky mají jednoduše pocit, že kdyby si jejich batole jen čuchlo k párku z běžného supermarketu, zemřelo by strašlivou smrtí.

A když je potkáte třeba na hřišti nebo na dětské oslavě, budete mít strach dát svému dítěti napít i vody. Protože jestli nebude bio, přednáška o tom, jak to škodí, vás nemine.

Matka sportovkyně

Jsou to ty krásné, sexy štíhlé a vysportované maminky, které mají na nohou kolečkové brusle a před sebou tlačí kočárek. Jsou to ty maminky z inspiračních videí, kde cvičí jógu a na ramenou jim přitom sedí dítě nebo posilují a svoje dvouletá dvojčata používají místo činek.

Jsou hodné obdivu, ale když na vás jejich příspěvek vykoukne už po sedmnácté za den, jdou vám pěkně na nervy. Nemohly by si aspoň pro jednou místo skákání přes švihadlo s dítětem uvázaným v šátku na břiše normálně sednout, dát si kafe a dortík a nechat svoji ratolest olízat šlehačku z toho zákusku?

Úzkostlivá matka

Buď je venku moc vedro, nebo moc zima. V podstatě neexistuje počasí, které by nepředstavovalo pro dítě úzkostlivé maminky vysoké zdravotní riziko.

A stejně tak neexistuje prostředí, ve kterém by dítěti nic nehrozilo. Když odchází z hřiště bez zranění, pokládají to tyto matky v podstatě za zázrak stejného významu, jako když Ježíš proměnil vodu ve víno.

V jejich domě nenajdete jedinou nezajištěnou zásuvku, jediný schůdek, před kterým by nebyla bezpečnostní vrátka, všechny ostré rohy jsou oblepeny molitanem.

A i tak se tyhle maminky od svých dětí ani nehnou, jejich záchranná náruč je připravena i pro případ, že by je třeba začal dusit vzduch. A věřte, že pohledy, které na vás hází, když vaše dítě jede z klouzačky po břiše a hlavou napřed, nejsou obdivné! Spíš přemýšlí, zda na vás zavolat sociálku.

Foto: Mangostar, Shutterstock.com

Každá maminka se o své dítě bojí. Ale některé se bojí opravdu zbytečně mocFoto: Mangostar, Shutterstock.com

Matka lvice

Každá matka se dokáže proměnit ve lvici a za své dítě bojovat. Profesionální lvice ale bojuje stále. Že její Pepíček sejmul vašeho kloučka lopatkou? No a co, jistě to byla chyba vaší ratolesti! Že její dítě snědlo bonbony určené všem a odmítlo se rozdělit? Jo, holt právo silnějšího, když se vaše děti neumějí prosadit, je to jejich problém.

Že vyrušuje v hodině, nedává pozor a špatně se učí? Není hloupý ani líný, jen je to silná osobnost, která se nenechá svázat naším zastaralým školským systémem.

Jednoduše řečeno, ať její dítě udělalo cokoli, třeba to vaše shodilo ze skály, bitvu s ní nemáte šanci vyhrát!

Kreativní matka

Jestli patříte k těm méně zručným, nejspíš se vám chce při setkání s těmito matkami plakat. Ony nenamažou dítěti housku sýrem, ony z ní s pomocí zeleniny, vykrajovátek a sady speciálních nožíků vytvoří dinosaura tančícího na rozkvetlé louce.

Každé odpoledne pak s dětmi kreativně tvoří, ruličky od toaletního papíru se mění v překrásné loutky, staré hadry v panenky, kelímky od jogurtů v zámky pro princeznu.

Když je vrcholem vaší kreativity vybarvený Krteček v omalovánkách, může vám z toho možná být vážně smutno.

Tak co, znáte nějakou takovou maminku?

Reklama

Načítám