Hlavní obsah

Nadýchaný čokoládový dezert? Dnes je pro něj ideální den!

Foto: Marcel Rozhoň

Čokoládové řezy jako sen, chybí jen káva!Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sněhové nadýchané těsto s ořechy a našlehaný fantastický čokoládový krém! Umíte si představit lepší dezert na svátek všech zamilovaných?

Článek

Chcete si připravit originální domácí čokoládové zdobení? Rozpuštěnou čokoládu dejte do zdobicího sáčku a jeho pomocí na alobal nakreslete různé ornamenty nebo jména vašeho milého. Nechte ztuhnout a pak už jen opatrně odeberte z alobalu a ozdobte krémový moučník.

Čokoládové řezy

Na plech o velikost 30 x 28 cm budete potřebovat:200 g moučkového cukru, 10 vajec, 2 lžíce kakaa, 150 g rozinek, 150 g mletých vlašských ořechů, 50 g polohrubé mouky, tuk na vymazání plechu, na krém: 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 100 g tmavé čokolády, 1 vanilkový cukr, 250 g másla, čokoládu na zdobení

Postup: Žloutky utřete s cukrem do husté pěny. Z bílků ušlehejte hustý sníh. Ke žloutkové směsi přidejte mouku smíchanou s kakaem, předem namočené rozinky a mleté ořechy. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. Těsto rozetřete na tukem potřený plech a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 30 minut.

Mezitím do misky dejte rozšlehaná vejce, moučkový a vanilkový cukr a šlehejte ve vodní lázni, dokud nevznikne hladký krém. Nechte ho vychladnout, přidejte rozpuštěnou čokoládu a změklé máslo a pomocí šlehače vymíchejte nadýchaný krém. Dejte ho do zdobicího sáčku a ozdobte nakrájené řezy. Dekorujte nastrouhanou čokoládou nebo hotovými čokoládovými srdíčky.

Tip:Hotový korpus můžete před nanesením krému potřít ještě vrstvou malinového džemu.

Pečete s láskou? Tak nezapomeňte na tvarohové dobroty nebo sladkosti z jablek!

Jaký dezert na svatého Valentýna je pro vás ten pravý?

Reklama

Načítám