Hlavní obsah

Móda pro první jarní den

Foto: Apanage

Letošní jaro ovládnou pastelové odstínyFoto: Apanage

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro již voní ve vzduchu. Jaké materiály a barvy pro jaro-léto jednotlivé firmy připravily? Převažovat budou jemné pastelové odstíny. A jestli jste dosud odolávaly odstínům moře, letos jim určitě podlehnete. Podívejte se, která modelová řada vám nejvíc padne do vkusu.

Článek

Z materiálu v letošním létě bude hrát prim odlehčená bavlna, hedvábí, úplet, žerzej, šifón, mušelín, ale i džínovina a strukturovaný materiál. Z potisků zůstávají květinové a geometrické vzory, nově se objevují motýlí křídla, tahy štětcem a tropické vzory. Ve velké míře se objevují zvířecí motivy. Parádu uděláte i v čistě bílé nebo „námořnické" kombinaci. Modely mají často háčkované efekty. Kalhoty a sukně jsou různých délek a střihů, hodně se objevuje jezdecký typ kalhot.

Hitparáda světových modelů

Kolekce s.Oliver „Hravé léto“ nabízí květinové potisky a motivy motýlích křídel, v barvách moří a oceánů. Kombinuje v sobě sportovní styl s romantickými prvky, jako jsou šálky, šifónové materiály, volánky, rafinované výšivky. V kolekci nechybí ani etnické motivy, batikovaný dekor, perlové zdobení, zvířecí vzory. Co by vám v šatníku pro letošní léto podle značky s.Oliver nemělo chybět? Lehoučké tuniky, krátké blůzičky v „country“ stylu, hravé pepitové košile a nylonová sáčka.

Značka Levi Strauss vrací do hry nadčasový a zároveň klasický prvek šatníku – kárované košile v mnoha barevných i střihových variantách, jako je červené káro s jemným nádechem zelené, bílé a modré, velmi zajímavá je kombinace s fialově-černým kárem. Košile mají kapsičky na hrudi se zubatými patkami a perleťové knoflíčky, přímo z nich vane styl Divokého západu.

Foto: Steilmann

Z černobílé kolekce firmy SteilmannFoto: Steilmann

Klíčovým prvkem mladistvé kolekce Kapalua je skvělá kombinovatelnost, v které se snoubí ležérnost a elegance. Z úpletů v přírodních barvách jako béžová, šedá, klasická černá a bílá se dají vytvořit desítky zajímavých kreací. Nechybí ani tóny živé fialové a tyrkysové.

Modely Steilmann a Apanage umí vytvořit základ každého dámského šatníku, pro letošní sezonu jsou dominantní tři barevné linie. Letně a svěže působí kolekce v modrobílé kombinaci se zelenými odstíny. Černobílá variace je ozvláštněná tyrkysovou barvou a originálními zvířecími potisky. Vše uzavírá trojice barev přírodní béžové, levandulové a purpurové. Netradiční topy a saka doplňují kalhoty a sukně různých délek a střihů.

Nová jarní a letní kolekce značky fishbone sister New Yorker se vrací do 80. let a přináší zpět zářivé barvy a stylový mix punku a rocku. Kolekce je pro odvážné a mladé lidi, kteří chtějí vykročit do nové sezony netradičně. Žádný šatník nebude IN bez červeně nebo modře batikovaných džínů nebo tříčtvrtečních kalhot a triček spadlých z ramen.

Kolekce Marks & Spencer sází na praktický a pohodlný styl se zdůrazněním ladnosti ženských křivek. K výrazným a dominujícím barvám patří odstíny růžové, levandulové, stříbrné, tyrkysové, purpurové, barvy vody a nechybí klasická černobílá kombinace. V kolekci jsou zastoupené pouzdrové šaty, volné i cigaretové kalhoty a sukně různých délek a střihů, tuniky, sáčka a džíny.

F & F Blue kombinuje sportovní a něžné detaily, spojuje matné a lesklé materiály. Klíčovými prvky jsou žerzej, vrstvení a šaty se zdobnými lemy, tj. háčkování, krajky, výšivky. Naleznete zde i námořnický look (modrá, bílá, červená, vzor proužky). Ze zářivých barev sází na nefritové barvy (tj. různé odstíny zelené), fialovou a zářivě růžovou. Stálice černobílá kombinace je oživená neonově žlutou zejména na šatech a sukních kopírujících styl 50. let.

Milé dámy, už víte, co si oblečete první jarní den?

Reklama

Související témata:

Načítám