Hlavní obsah

Lada: Zhubla díky tužce a papíru!

Lada se s poporodními kily dokázala poprat

Reklama

„To dáš brzy dolů!“ uklidňovaly Ladu kamarádky, když během těhotenství nabrala 22 kilo. „Přiznávám, že si ale za to mohu sama. Dopřávala jsem nejen miminku, ale i sobě. Nikdy dřív jsem totiž s hmotností problémy neměla, takže jsem si myslela, že mně se poporodní kila vyhnou.“

Článek

Když se ale malý Oliver narodil, Ladě Noskové pořád 13 kilo zůstalo. Už dávno měla za sebou šestinedělí a do svých dřívějších kalhot velikosti 38 se pořád nemohla dostat. Oblékala 44 a byla zoufalá. „Kila se mě držela zuby nehty a nechtěla se hnout. Začala jsem být nervózní,“ popisuje Lada. „Jsem majitelka ‚hubnoucího studia‛ a budu oplácaná? Kdo by si pak ke mně chodil pro rady?“ honilo se jí hlavou.

Jenže jak k malému synovi často vstávala, nevšimla si, že toho během dne i noci víc sní. A přestože je utahaná, pohyb jako takový jí chybí. „Dělala jsem školácké chyby,“ říká Lada. „Já, která všem radila, jak být štíhlejší, jsem své omyly neviděla.“

Foto: archiv

Po porodu Ladě zůstalo 13 kilo navícFoto: archiv

Podtrženo, sečteno

Naštěstí prý její nespokojenost dosáhla vrcholu, a tak si jednoho dne sedla ke stolu a začala počítat. „Sepsala jsem si, co jsem poslední dny jedla a vypila. Včetně různých uzobávání, dojídání, ochutnávání.“ Našla si na internetu kalorické tabulky všech potravin a obyčejnou matematikou sečetla kalorie, které za den do těla dostane. „Viděla jsem tu skladbu, ale hlavně ta čísla. A bylo mi hned jasné, že všechno uďobávání (s výmluvami na kojení) a dojídání musí skončit! A hlavně, i když jsem na mateřské, musím si najít čas na cvičení,“ popisuje Lada své tehdejší plány.

Co Lada změnila?

„Začala jsem obden chodit na dvou- až tříhodinové procházky. Ale žádné loudání, pěkně svižně. Také jsem se domluvila s manželem a jednou týdně si na večer zařídila lekci powerjógy na zpevnění těla.“ A také: „Začala jsem hodně pít vodu, protože mé tři sklenice za den byly opravdu málo. Tři litry vody pak byly optimální,“ uvádí Lada, a zdůrazňuje tak nutnost dobrého pitného režimu, který dost často všichni podceňujeme.

Foto: archiv

Půl roku na to už se do oblíbených šatů zase vešlaFoto: archiv

Tip redakce: I slečně Hance Hasincové se podařilo zhubnout, inspirujte se jejím příběhem: 10 kilo dole za půl roku? Stačí jednoduchý trik!.

Pomohly i koktejly

Kromě toho si pomohla výživovou fintou: „Abych trochu zrychlila svůj metabolismus i ušetřila čas, koupila jsem si nízkotučné bílkovinné koktejly. „Měla jsem neustále po ruce sáček s instantní směsí a láhev s vodou. Kdykoli mě přepadl hlad, třeba i venku na procházce s kočárkem, jen jsem je smíchala a vypila,“ přidává Lada dobrý tip, jak předejít kručení v žaludku. A pak následně tomu, že sníte cokoli kdekoli.

Foto: archiv

Štíhlou postavu si Lada dokáže udržet i na dovolenéFoto: archiv

První měsíc jednou denně koktejlem nahradila jedno jídlo. Kila se konečně pohnula. „Výsledky se nakonec dostavily: po půl roce jsem měla 13 kilo pryč. Ale musela jsem se opravdu snažit a ve všem být důsledná,“ doplňuje Lada. „Díky vlastním zkušenostem s hubnutím mohu dnes klientům radit, že pokud mají pocit, že jí málo, ať si týden zaznamenávají na papír, co jí a vypijí. Pak máte černé na bílém, jak to opravdu je,“ radí Lada.

Zhubla a váhu si udržela

Od té doby uběhlo pět let. Lada si stále drží svoji váhu 61 kil. Díky zájmu o zdravý životní styl se dokonce přihlásila v 33 letech na vysokou školu a vystudovala výživové poradenství. Exkluzivně pro vás připravila tipy na zdravé recepty. V našem magazínu je najdete hned zítra, zkusíte je?

Foto: archiv

Rozdíl před i po je znatelný i v obličejiFoto: archiv

Přestaňte o své touze zhubnout jen mluvit a pusťte se do toho! Zkoukněte u nás již zítra Ladin jídelníček, zvládla to ona s malým miminkem, zvládnete to také!

Reklama

Související témata:

Načítám