Hlavní obsah

Náš chlap: Nejen muži mají bokovky!

Foto: Mona Martinů

Pavel Trnka je tu se svým novým poznatkem!Foto: Mona Martinů

Reklama

S koncem zimy se ve mně obvykle sváří dva pocity. Jednak těšení se na jaro, na jeho vůně a barvy, a v opačném gardu pak předtucha a obava z jisté dámské módní kreace.

Článek

Nemám rád květák, a vlastně pořádně nevím proč. Vlastně je tomu tak už od doby, kam sahá moje paměť. Zřejmě jsem ho ani nikdy nejedl, což zní jistě hodně dětinsky, ale zdá se mi, že pokud něco již při vaření vydává tak děsný zápach, není důvěryhodné takovou věc jíst. Jinak si myslím, že náš vztah je docela férový, protože, i když ho z celé duše nesnáším, nikdy jsem se určitě nesnížil k tomu, že bych se mu nějak mstil. Že bych třeba do něj na zahrádce nenápadně kopal, rozhazoval po záhonku vyhladovělé housenky či systematicky ničil v obchodě cedule s nápisem: „Dnes květák v akci“.

Možná si někdo řekne, proč tolik řečí o květáku, ale prostě jsem si to potřeboval jednou a provždy s květákem vyřídit. Já vím, mohl jsem to udělat už dávno v tichosti a neobtěžovat s tím ostatní, ale nějak mne napadlo zvolit tento způsob. Někdy se k takovým otevřeným zpovědím člověk dost dlouho odhodlává. Vzpomeňte si například na onen film s Richardem Gerem a Julií Roberts, kdy oba v jedné scéně spolu leží ve vaně a on říká jí: „Zazlíval jsem mu to! Tato věta mne u psychoanalytika stála deset tisíc dolarů.“  Nevíte? Tak přidám ještě jednu zásadní hlášku z tohoto filmu: „Svině klouzavý!“, a teď už prostě musíte vědět, o který film se jedná!

Foto: Thinkstock

Ouha, takhle prosím ne!Foto: Thinkstock

Jak jsem již řekl, nemám rád květák a nesnáším dámské kalhotky vykukující z kalhot. Každý už to zažil. Dotyčná dáma se předkloní, provede dřep nebo udělá nějaký jiný podobný pohyb tělem a na spodní straně zad se objeví něco, co může občas i květák připomínat. Někdy barvou, někdy bohužel i tvarem. A často bývá tento vizuální zážitek zpestřen přehlídkou více či méně vkusného prádla. Různé tvary, různé barvy… Mám docela rád tanga, za normálních okolností velmi rád, ale bohužel mám i zkušenost, že občas bývají ty vykukující proužky látky už poněkud seprané.

Už několikrát jsem si kladl otázku, oč vlastně jde. Jedná se o Bratrstvo nevkusu, nebo je to obecně akt pomsty vůči mužům?  Za co? Že jste získaly později volební právo? Ale vždyť nejsme ve Švýcarsku!

A pak taky ta rýha, ta nešťastná rýha. Milé dámy, tak takhle ne, pokud jde totiž o rýhu, tak tu prosím jedině nahoře!

Reklama

Související témata:

Načítám