Hlavní obsah

Naučte se věštit: Pomocí kyvadla či z kávy!

Foto: thinkstock

Naučíme vás věštit nejen z kávy...Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I ten největší zatvrzelec má někdy okamžik „kdyby mi tak někdo řekl, jak tohle dopadne“! Jak si můžete zavěštit sami doma třeba z kávy či s kyvadlem? To vám prozradíme!

Článek

Základem je se uvolnit a mít jasno v tom, na co se ptáte. Uvolnění chce trénink, brzy to jde snadno. Znáte ten pocit, kdy si bezmyšlenkovitě kreslíte na papír při poradě, nudném telefonu? Při kreslení jste byli uvolnění. Na co jste mysleli „jen tak bokem“ při čmárání? Na papírku máte odpověď. Vyjadřuje vaše pocity, postoje, stav, ve kterém se to, na co jste mysleli, nachází. Právě jsme také naznačili, kudy vede cesta k učení se automatické kresbě. A jaké další způsoby věštění můžete zkusit?

Káva

Přemýšlíte si o „něčem“ a pijete tureckou kávu. Jste zamyšlení a uvolnění. Pijte kávu už s otázkou, která vás zajímá. Dopitý šálek, až na pár kapek na dně, uchopte mezi dva prsty, pak s ním zleva doprava zakružte a opatrně jej rychle přetočte dnem vzhůru na kávový podšálek. Počkejte tři minuty, až veškerá voda steče na podšálek a kávová sedlina trochu uschne. Pak uchopte šálek za kávové ouško a otočte jej zpět. Minimalizujte pohyby, aby se kávové mapy neslily. Můžete rozostřit zrak, pokud jste mysleli jen na jednu věc, je tam odpověď. Co vám připomíná kávová sedlina?

Foto: thinkstock

Jaký symbol jste našli ve své kávě vy?Foto: thinkstock

Kyvadlo

Jednoduchá pomůcka k věštění. Nemáte-li vhodné kyvadlo, stačí prstýnek na šňůrce. Nejdříve se s kyvadlem sehrajte, co je ano a co ne. Většinou kyvadlo točí kruh ve směru nebo proti směru hodinových ručiček či do stran. Vsedě za stolem uchopte šňůrku s kyvadlem tak, abyste konec drželi pevně, v klidu. Příklad: je dnes čtvrtek? Kyvadlo se hýbe určitým směrem, vy víte, jestli je to ano, nebo ne. Až budete mít jistotu, že kyvadlo spolupracuje správně, položte jasnou jednoduchou otázku a pozorujte, kudy se kyvadlo rozhýbe.

Další způsob, jak si ověřit, že vám kyvadlo říká pravdu, je domluvit se s někým, aby myslel například buď na zvíře, nebo na dům. Odhalilo kyvadlo správně, na co druhý myslel? Pak už jste „o level“ výš a můžete se ptát na složitější otázky i pro druhého. Pokud existuje na vaši otázku více odpovědí, nakreslete si kruhový diagram s možnými odpověďmi. Kyvadlo vám tu správnou ukáže.

Sedmikráska

Trhání lístků sedmikrásky, kdy dívka myslí na chlapce a trhá lístky okvětí s otázkou „má mě rád, nemá mě rád", se přenáší dodnes. Ve starých dobách se připisovaly sedmikrásce magické síly, věnečky se dávaly pod polštář proti křečím, na hlavu k odehnání všeho zlého. Jde o odpověď ano – ne. Použijte starou známou říkanku! Má mě rád, nemá mě rád, miluje mě, tajně, věrně, od srdce, moc prudce, láskou se souží, po jiné touží. Ta v sobě skrývá devět možností odpovědí! Uvolněni si utrhněte svůj kvítek, a co otázka, to utržení jednoho lístku. Který zbyl?

Foto: thinkstock

Najděte si sedmikrásku a zeptejte se jí na to, co vás zajímáFoto: thinkstock

Tři kameny

Nakreslete si na kus papíru malý kruh. Vezměte černý, bílý a šedý kámen podobné velikosti. Hoďte tyto tři kameny na papír. Když dopadne černý kámen nejblíže kruhu, odpověď je ne. Pokud dopadne nejblíže bílý kámen, odpověď je ano. Je-li nejblíže kruhu šedý kámen, odpověď není, vyčkejte.

Nebo zkuste jiný postup: tři podobné kamínky označte ano – ne – nevím. Myslete na otázku, zamíchejte v neprůhledném sáčku, položte na stůl. Levou ruku držte dlaní dolů nad kamínky. U kterého cítíte teplo? Který vás nejvíce pod rukou přitahuje? Tam je odpověď!

Osud máte v rukou jen vy sami, berte věštění jako pomůcku k rozhodování s odstupem a chladnou hlavou!

Reklama

Načítám