Hlavní obsah

Návrat k sexu po nevěře

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nejtěžší bude znovu obnovit důvěruFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má milenku, ale prý už to skončilo! Snažím se mu odpustit, nicméně vůbec nemám chuť na sex. Dá se vůbec začít znovu, když mě takhle zradil?

Článek

Život není jenom o příjemných věcech, o tom není třeba vyprávět. A že partnerské vztahy nejsou napořád růžové a ani nikdy nebyly, už vůbec ne. Najednou se objeví milenec nebo milenka, kteří nabourají partnerský vztah nebo manželství, a tím pádem naruší důvěru, a to i tu sexuální. I když se partner dušuje, že románek již skončil, pouhé „promiň" černý stín na duši nevypudí.

Pokud ale partnerství dostane druhou šanci a pár se pokusí začít znovu, tak jakým způsobem by to měl provést? Kde nejlépe začít? Existuje odpověď na otázku, zda se dá znovuobjevit touha a navázat na vášnivý sexuální život přerušený delší pauzou?

Místo omluvy sex?

Některé páry se dopouštějí zásadní chyby, co se týče spěchání na sex. Buď jeden na druhého naléhá, aby se s ním pomiloval, i když na to není připraven, nebo ten, který se cítí podvedený, naopak vyvolává iniciativu z důvodu vlastní ztracené sebedůvěry. Chce tak partnerovi dokázat, že jeho milenka/milenec určitě nejsou v posteli tak dobří jako on/ona. Spíše ale nátlak vyvíjejí záletníci, kteří se snaží touhou po milování jednak uklidnit partnera nebo mu osobitým způsobem vynahradit svůj úlet. Jenže to je postup braný přesně z té špatné stránky. Začít s nápravou by se mělo nejdřív od vztahu samotného, ale zároveň nebojkotovat fyzickou náklonnost a doteky. To, že okolo sebe dva chodí a absolutně se vyhýbají jakékoliv blízkosti, na pohodě moc nepřidá.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vztah mohou oživit oddělené ložniceFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Vzpomínejte a oddělte ložnice

Nejlepší je soustředit myšlenky na první dny vztahu, prostě se vrátit do minulosti, zavzpomínat na jiskření, flirt, první polibek, milování, takové ty krásné okamžiky, které si člověk pamatuje napořád... Aby se o tomhle všem přemýšlelo v klidu, je vhodné nejprve spát odděleně a mít čistou hlavu. Ona stejně většinou není nálada mít vedle sebe někoho, kdo nám ublížil. Je to až příliš svazující. To, jestli během dne dojde ke drobnému fyzickému kontaktu, jako pohlazení po tváři nebo polibku na čelo, je signálem posunu vpřed. Žádné z těchto gest by ale nemělo být začátkem sexu. Nejde přece o dočasnou záplatu duše nebo ukojení momentálních tužeb, ale vyzkoušení (zbylých?) kvalit vztahu.

Jestli přišel ten „správný" čas na milování po delší době, mělo by se poznat následujícím testem. Představte si, že jste se s partnerem právě pomilovali. Jaký z toho máte pocit? Připadáte si hloupě? Nebo snad šťastně? Když už nyní, a to se to ještě nestalo, cítíte, že nejspíš budete litovat, je opravdu brzy na fyzický kontakt. Potom tomu dejte více času!

První styk s nevěrníkem

Když jsou naopak na milování oba dva připraveni (což může být klidně za tři čtyři měsíce od prozrazení nevěry), nebo si to aspoň myslí, je dobré začít masáží. Při dotýkání je vhodné mluvit o tom, co k sobě navzájem cítí, že jsou rádi opět pospolu atd. Po masáži se vyloženě nabízí dlouhé mazlení a líbání. Pro styk je nejlepší zvolit misionářskou polohu pro maximální blízkost spojenou s romantikou. A myslet na kondom. Nevěrný partner se mohl nakazit pohlavní nemocí!

Důležité je dále i chování po milování. Hlazení, objetí, povídání si... Takto se postupně buduje ztracená důvěra, i když to samozřejmě není jednoduché. Ale co dneska je, že? Hlavně se nehonit za orgasmem, ale aktuálně brát sex jako prostředek ke sblížení, nikoliv povinnost. Při zjištění, že vztah nefunguje i přes opakovanou snahu, se aspoň vyhneme výčitkám z unáhlených akcí. Takže hodně štěstí!

Jak jste řešila vy podobnou situaci, když jste odpustila partnerovi nevěru? Šlo vám následné intimní sbližování snadno? Dá se vůbec překonat psychický blok a začít znovu? Pište nám na info@proženy.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám