Hlavní obsah

Návštěva: Byt pro mladou rodinu zařídili jednoduše, ale prakticky

Foto: YIT Stavo (14X)

Obývací pokoj je spojen s kuchyňským koutem. Linka v bílém provedení byla vyrobena na míru, dodala ji i se spotřebiči a stolem firma Marpet. Cena takovéto kuchyně se pohybuje okolo 100 tisíc. Barevně strohý design oživují zajímavé dekoraceFoto: YIT Stavo (14X)

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte rádi jednoduchost a přírodní materiály? Pak by vám mohla vyhovovat varianta ukázkově zařízeného vzorového bytu. Designérka kombinovala univerzální bílou, dřevo a pestrost. Líbí?

Článek

„Češi stále více upřednostňují jednoduchost a funkčnost interiéru s důrazem na kvalitu a přírodní materiály,“ tvrdí Marek Kontriš, marketingový manažer YIT Stavo, která projekt Green Motol realizuje.

Třípokojový byt v tomto areálu má rozlohu téměř 70 m2 s lodžií o rozloze 20 m2 má dispozici 3 + kk a nachází se v Praze 5 v Košířích.

Jednouchá elegance a stylová čistota

Byt má dvě ložnice, obývací pokoj s kuchyní o rozloze 25 m2, oddělenou toaletu a koupelnu, chodbu, která je spojnicí prakticky všech místností, a komoru. K jeho nesporným přednostem patří příjemná prostorná lodžie a okolní prostředí, jenž tvoří zeleň parku Košíře-Motol.

Foto: Archiv firmy

Podnož jídelního stolu je z Bonami, barevně odlišné židle jsou značky Maxi design (cena jedné okolo 2000 Kč). Svítidla nad stolem jsou typ solid. Bílou kompozici narušují hezké hodiny z MhomeFoto: Archiv firmy

Za výhodu lze považovat i to, že byt zařídila zkušená designérka YIT Lenka Schubertová. Její koncept vychází z finského stylu, jehož charakterizuje jednoduchost, čistota a nadčasová elegance.

Foto: Archiv firmy

Na pozadí šedé stěny hezky vynikne jak bílý nábytek, tak tmavé doplňky z Mhome, DBK a XXLFoto: Archiv firmy

Severský design s českými prvky

Byt je vybaven a zařízen pro mladou rodinu s jedním dítětem. „Volila jsem takové zařízení, které svým pojetím odpovídá trendům moderního bydlení, je praktické a zároveň i cenově dostupné. Převážnou většinu vybavení jsem pořídila u velkých prodejců nábytku a doplnila je jednotlivými designovými kusy,“ ukazuje Lenka Schubertová. Aby interiér nebyl úplně světlý, což může působit neosobně až sterilně, designérka použila výrazné barevné akcenty tapet na stěnách a doplňky, jež místnosti oživují.

Foto: Archiv firmy

Svítidlo v ložnici je Rendl, dekorace jsou z Ikea. Zajímavé noční stolky jsou značky Quality designFoto: Archiv firmy

Dobrý poměr cena-výkon

Dřevěná podlaha a okna, keramická dlažba, vysoké interiérové dveře či baterie od finského výrobce patří ke standardům jednotlivých bytů. Takový byt má cenu přes 6 milionů korun.

Foto: Archiv firmy

Dětský pokoj má nábytek z Ikea (stůl Linnmon). Také zde byla použita barevně zajímavá tapeta Lavmi, cena takových tapet se pohybuje mezi 1200–1800 Kč/mFoto: Archiv firmy

Jak se vám byt líbí? Diskutujte pod článkem!

Reklama

Související témata:
Motol

Načítám