Hlavní obsah

Nebojte se výrazného líčení rtů!

Foto: shutterstock.com

Rtěnku slaďte s oblečením i lakem na nehtyFoto: shutterstock.com

Reklama

Chcete se líbit? Působit šarmantně a originálně? Pak zkuste francouzský styl líčení ve stylu světlá pleť a výrazné rty! Nebojte se používat rudou, červenou, fialovou či třeba kaštanově hnědou rtěnku! Poradíme vám, jak na to.

Článek

Většina českých žen si důkladně a třeba i velmi výrazně líčí oči. Proč ale nezkusit upoutat pozornost okolí na vaše rty? Nemusíte být zrovna druhá Angelina Jolie a pánům se přesto může při pohledu na vaše ústa doslova tajit dech. Důležité je především sladit rty s ostatním líčením, vaším oblečením i s příležitostí, na niž jste se vypravila.

Výrazné rty, nevýrazné oči a make-up

„Základem výraznějšího líčení rtů je především sladění rtěnky s ostatním nalíčením. Pokud chcete použít sytou barvu rtěnky, neměla byste to rozhodně přehánět s líčením očí anebo make-upem,“ radí profesionální maskérka a vizážistka Lucie Hanzlíková. Váš make-up by měl být velmi světlý s lehce zvýrazněnými tvářemi. Oči by neměly být nijak výrazné, tudíž byste měla sáhnout jen po zhušťující řasence a tenké černé či hnědé oční lince. „Máte-li silné obočí, pouze ho kartáčkem upravte do elegantního tvaru a přepudrujte. Díky tomu se potlačí jeho barva a bude méně nápadné. V poslední době dokonce několik módních návrhářů požaduje, aby na jejich přehlídkách byly pouze modelky bez obočí. To se dá ale snadno zamaskovat vrstvou sypkého pudru,“ říká vizážistka Hanzlíková. A dodává, že naopak slečny s tenkým obočím si jej mohou zvýraznit tenkou linkou.

Romantická večeře: rudé, červené nebo vínové rty

Syté barvy a odstíny rtěnek byste měla vybírat především podle toho, k jaké příležitosti se líčíte. Na romantickou večeři s partnerem vsaďte na odstíny rudé, sytě červené a vínové. „Dejte pozor, aby barva byla natolik výrazná, že snadno překreslí i linku vašich skutečných rtů. Díky tomu si totiž můžete dovolit své rty nalíčit malinko přes jejich přirozenou hranici a docílit tak atraktivnějšího tvaru a větší plnosti. Kvalitní rtěnka je skutečně potřeba, proto se nebojte zainvestovat a koupit si dražší od osvědčené značky. V obchodě ji vyzkoušejte na ruku. Pokud máte na ruce či na paži nějakou pihu nebo třeba tetování, rtěnka by to měla bez problémů překrýt tak, že nic nepoznáte,“ prozrazuje svůj trik na nákupy rtěnek Hanzlíková. A dodává, že z estetického hlediska se za účelem francouzského líčení rtů nedoporučuje používat rtěnky se třpytkami či leskem. „To patří k jinému líčení,“ říká.

Foto: shutterstock.com

Kontury by měly být tmavší než rtěnkaFoto: shutterstock.com

Firemní večírek: odstíny hnědé a sytě červená

Pokud vyrážíte na firemní večírek nebo ples, na výběr máte buď tmavé odstíny hnědé, nebo opět sytě červenou barvu. „Červená působí dobře skoro všude. S hnědou musíte ale opatrněji. Měla by barevně korespondovat s barvou vašich vlasů, nehtů anebo šatů. Ideálně byste měla dodržet ten samý odstín hnědé. Vím, že to může být těžké, ale v tom tkví právě váš úspěch,“ radí vizážistka Hanzlíková. A dodává, že hnědé rty můžete ještě podtrhnout tenkou hnědou konturovací tužkou. Vyberte odstín o dvě čísla tmavší než je rtěnka.

Soukromá oslava: sytě růžová nebo červenofialová

Na soukromé oslavě narozenin, domácím večírku s přáteli či třeba na rozlučce se svobodou si můžete dovolit vypadat také trochu netradičně. Vyberte si barvu sytě růžovou anebo červenou s nádechem do fialové. „Jako oblečení si vemte třpytivé šaty anebo tričko či blůzičku s volánky. Působí to hravě a přitom nezávazně a uvolněně. Pokud jde o barvu oblečení, nejlepší bude bílá,“ doporučuje Lucie Hanzlíková.

Výrazné líčení rtů dokáže být okouzlující, elegantní i sexy. Dejte si ale pozor, abyste výrazné rty „nezabila“ přehnaně nalíčenou tváří nebo příliš extravagantním oděvem.

Reklama

Související témata:

Načítám