Hlavní obsah

Nedokonalosti? Vyzmizíkujte je korektorem!

Foto: shutterstock.com

Nedostatky pleti lze šikovně zamaskovatFoto: shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také vás trápí drobné nedokonalosti pleti, jako akné, skvrnky či jizvičky? Máme pro vás pomocníka, který tento fakt šikovně zamaskuje. Pořiďte si kvalitní korektor a zahrajte si se svými nedostatky na schovávanou!

Článek

Korektor je jedním z nejdůležitějších kosmetických produktů. Měl by mít vyšší krycí schopnost než samotný make-up. Ten můžete po důkladné aplikaci korektoru úplně vynechat a tvář jen přepudrovat.

Tip: Korektor nanášejte prsty -  vizážisté tvrdí, že přípravky vlivem tělesného tepla malinko „povolí" a lépe se s nimi pracuje. Vaše pleť tak bude působit přirozeněji.

Výběr korektoru

Než zamíříte na nákup, popřemýšlejte o tom, na co budete přípravek používat. Obecně platí, že tuhé korektory kryjí více, ty tekuté slouží převážně k srovnání barevných rozdílů a jsou vhodnější pro suchou pleť. Barva by měla být co nejvíce podobná vaší pokožce, ale protože je těžké trefit se stoprocentně, preferujte světlejší odstíny. Pozor ale, s příliš světlým budete vypadat jako vosková figurína.

Nejpraktičtější jsou paletky, kde máte až čtyři různé odstíny, které si namícháte podle libosti. Některé obsahují i nazelenalé nebo nažloutlé tóny. S těmi ukryjete vše, na co si vzpomenete. Dobrým typem je například Artdeco, kde si koupíte zvlášť krabičku a do ní odstíny, které se vám budou hodit.

Zamaskujte akné

K tomuto účelu vybírejte přípravky s nazelenalým nádechem, který potlačí zarudlost. Abyste se vyhnuly barevným flíčkům, naneste na pleť nejprve nemastný hydratační krém. Jestliže budete používat ještě make-up, nanášejte korektor před ním. Zafungují hutnější, tuhé korektory, které je šikovně schovají. Barvu nanášejte malým štětečkem na postižené místo a vťukejte prstem.

Vyzkoušejte: MAC, Studio Finish Concealer

Foto: archiv firem

Vybírejte barvu nejpodobnější vaší pokožceFoto: archiv firem

Sjednoťte oční okolí

Pro oblast okolo očí je ideální tekutý korektor. Používejte ho i v případě, že na zbytek obličeje nanesete make-up. A jak na to? Začněte u vnitřního koutku oka, pokračujte pod ním a skončete v okolí vnějšího koutku. Pokud se nebudete líčit stíny, naneste ho klidně i na víčka. Váš pohled bude rozzářenější a jasnější!

Vyzkoušejte: Max Factor, Mastertouch

Trik pro vrásky

Jestliže vás trápí vrásky, pořiďte si rozjasňující korektor, odrážející světlo. Naneste ho na vrásky pod očima, na linie u nosu (směřující k ústům) a k vnějším koutkům očí. Tam vám vytvoří liftingový efekt. Vybírejte o malinko světlejší barvu, než máte pleť.

Vyzkoušejte: YSL - Touche Eclat

Zbavte se kruhů pod očima

Tmavé kruhy pod očima neutralizujte korektorem s broskvovým nebo žlutým podtónem. Přípravek jemně vťukejte prsty.

Vyzkoušejte: Laura Mercier, Secret Camouflage

Foto: archiv firem

Korektor vaše oči rozzáříFoto: archiv firem

Zmírněte skvrnky

Na pigmentové skvrny je potřeba skutečně intenzivního přípravku. Vsaďte na korektory s vysokým podílem pigmentu. Prsty vťukávejte na tmavší místa a okraje rozetřete. Klíčová je pro vás barva - ta musí být co nejpřesnější.

Vyzkoušejte: MAC, Studio Sculpt Concealer

Korektor i na rtech

Trochu korektoru můžete nanést i na rty. Rtěnka vám déle vydrží a zároveň docílíte přesně takového odstínu, jaký jste si koupily. Každé rty jsou totiž jinak zbarvené a jeden odstín nikdy nevypadá stejně.

Na práci s korektorem není nic těžkého. Pusťte se do toho i vy a odmažte nedokonalosti!

Načítám