Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Kdo by neměl rád bramborák! A když do něj „zabalíte“ kousek vepřového, budete se olizovat až za ušima. Právě pro tenhle recept jsme se proto vydali do vyhlášené restaurace Pod Dračí skálou, kterou najdete v Karlštejně. Ochutnejte spolu s šéfkuchařem Josefem Hruškou!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
  • 1 000 g vepřové kýty
  • 420 g brambor
  • 50 ml mléka
  • 100 g hladké mouky
  • 2 ks vejce
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • majoránka
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře
Na smažení
  • 1 dl oleje
Článek

Postup

01.

Brambory oškrábejte a nastrouhejte najemno. Přidejte pepř, sůl a majoránku a vše promíchejte. Pak k bramborám rozklepněte dvě vajíčka, přilijte mléko a nakonec těsto promíchejte s hladkou moukou.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

02.

Vepřovou kýtu očistěte a nakrájejte na menší a tenčí plátky. Ty pak naklepejte a lehce osolte.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

03.

V hluboké pánvi rozpalte dostatečné množství oleje. Kousky masa obalte v bramborákovém těstě a vkládejte je rovnou do rozpáleného oleje. Pokud smažíte na pánvi, plotnu mějte staženou zhruba na 1/3 výkonu, ve fritéze použijte teplotu asi 170 stupňů Celsia.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

04.

Kousky smažte asi 3–4 minuty z každé strany dozlatova. Hotové maso nechte okapat na papírové utěrce, abyste se zbavili přebytečného tuku, a můžete podávat. Příloha k tomuto jídlu není nutná, to je už samotné bramborákové těsto, zeleninovým salátem ale určitě nic nezkazíte.

Související témata:

Načítám