Článek
Postup
01.
Brambory oškrábejte a nastrouhejte najemno. Přidejte pepř, sůl a majoránku a vše promíchejte. Pak k bramborám rozklepněte dvě vajíčka, přilijte mléko a nakonec těsto promíchejte s hladkou moukou.

Foto: Petr Makovička
02.
Vepřovou kýtu očistěte a nakrájejte na menší a tenčí plátky. Ty pak naklepejte a lehce osolte.

Foto: Petr Makovička
03.
V hluboké pánvi rozpalte dostatečné množství oleje. Kousky masa obalte v bramborákovém těstě a vkládejte je rovnou do rozpáleného oleje. Pokud smažíte na pánvi, plotnu mějte staženou zhruba na 1/3 výkonu, ve fritéze použijte teplotu asi 170 stupňů Celsia.

Foto: Petr Makovička
04.
Kousky smažte asi 3–4 minuty z každé strany dozlatova. Hotové maso nechte okapat na papírové utěrce, abyste se zbavili přebytečného tuku, a můžete podávat. Příloha k tomuto jídlu není nutná, to je už samotné bramborákové těsto, zeleninovým salátem ale určitě nic nezkazíte.