Hlavní obsah

Nejlepší masáže: Znáte Lomi Lomi?

Foto: Thinkstock

Nahřáté lávové kameny vás uvolníFoto: Thinkstock

Reklama

Odpočinek a relaxaci potřebujeme jako sůl, ale co dělat, když je vysněná dovolená v nedohlednu? Udělejme si radost a utečme od všedních starostí do světa exotických procedur. Díky nim se budeme cítit jako znovuzrozené!

Článek

Říkáte, že jakmile slyšíteslovo masáž, naskočí vámze vzpomínky na drsnou masérku drtící vaše záda husí kůže?Nebojte, nepříjemné pocity vámpři těchto procedurách nehrozí!

Turecká lázeň

V Turecku lázně neslouží jen k pouhé relaxaci, fungují i jako místo společenského setkávání. Než se dostaneme do pravých tureckých lázní, vyzkoušejme jejich českou, ale neméně příjemnou alternativu. Procedura začíná prohřátím těla v hammamu, kde se teplota pohybuje kolem padesáti stupňů Celsia a nevadí tak ani těm z nás, které nesnesou saunu. Poté nám provedou peeling pomocí speciální žínky kese a po odstranění odumřelých buněk se můžeme těšit na příjemnou mýdlovou masáž. Turecká lázeň působí blahodárně na nervový systém i na svalstvo celého těla, navíc zlepšuje krevní oběh. Součástí procedury je i masáž šíje. No, nezní to dobře?

Havajská masáž Lomi Lomi

Lomi Lomi patří k jedné z nejoblíbenějších relaxačních technik vůbec.V čem spočívá? Zatímco si užíváme vůně léčivých éterických olejíčků a relaxační hudby, terapeut na nás pracuje nejen prsty a dlaněmi, ale i předloktím a lokty. Stimuluje krevní oběh, lymfatický systém, odstraňuje únavu, napětí, posiluje imunitní systém a má detoxikační účinky.

Masáž lávovými kameny

Pro zahnání stresu a pořádný odpočinek můžeme vyzkoušet masáž za pomoci horkých lávových kamenů. Kombinace tepla, exotických aromatických olejů a rukou šikovných masérů nám uleví od ztuhlých svalů, bolesti hlavy i psychického napětí. Tato metoda se provádí i v kombinaci s banánovými listy. Při ní nás zabalí od hlavy až k patě do banánových listů a k zábalu se přidají horké kameny. Díky této proceduře se nebude cítit dobře jen naše tělo, ale i pokožka.

Foto: theshuva.com

V tureckých lázních tělo nejdříve prohřejemeFoto: theshuva.com

Medová masáž

Při medové masáži nám terapeut potře záda tekutým medem, který speciální technikou vmasíruje do zad. Med nám potom z těla „vytahuje“ toxiny, tedy škodlivé látky, a následkem toho nám na zádech začne houstnout a měnit barvu. Toxiny způsobují oslabování organismu, medová masáž je proto výbornou prevencí proti nemocem. Pomůže i při bolestech hlavy, nespavosti a je doporučována zejména těm, kdož mají problémy s klouby.

Fiji rituál

Rituál startuje hloubkovým čištěním pórů a odstraněním odumřelé kůže za pomoci kokosového peelingu. Následuje tělový zábal, který hluboce hydratuje pokožku a zlepšuje i její prokrvení a elasticitu. Během procedury je pleť zásobena vitaminy A, B, C a E. Ošetření zahrnuje peeling přírodním kartáčem, aplikaci kokosového másla a prohřívající zábal s horkými lávovými kameny, které se pokládají na důležité energetické body a tím posilují proudění energie v těle. Celá procedura je spojena s čistě přírodní kosmetikou Pure Fiji.

Ájurvédská masáž

Relaxační a regenerační masáž se provádí za použití léčivých masážních olejů, vybraných každému na míru. Používají se jen ty čistě přírodní, zastudena lisované, které se během masáže nechají vstřebat do pokožky. Ájurvéda neléčí jen tělo, ale i mysl. Samotná procedura je spíše jemnější a dobře si u ní proto odpočineme.

Masáže a různé relaxační procedury nejsou zrovna levnou záležitostí, ale proč si alespoň jednou za čas nedopřát kapku luxusu?

Reklama

Související témata:

Načítám