Hlavní obsah

Nejlepší místa: Kam s parfémem, abyste voněla celý den?

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Reklama

Ať už dáváte přednost jedinečnému, na zakázku vyrobenému parfému, nebo si ho kupujete v běžné parfumerii, určitě si přejete, aby na vás voněl co nejdéle. Poradíme vám, kam ho nanášet, aby vás voňavý závoj doprovázel celý den.

Článek

Je jedno, jestli parfémy ráda střídáte podle nálady, tudíž skoro každý den, nebo jste věrná jen jedné vůni už několik desetiletí – nejdůležitější je, abyste do ní byla zahalená neustále. Není totiž nic otravnějšího než si koupit vysněný parfém, ráno ho nanést a za chvíli o tom ani nevědět.

Foto: Ollyy, Shutterstock.com

Vybrat si pravou vůní může chvíli trvat. Určitě si ji vyzkoušejte na vlastní kůži, protože jedna a ta samá voňavka je na každém cítit úplně jinak. Ani z lahvičky, ani z papírku nepoznáte, jestli vám sedíFoto: Ollyy, Shutterstock.com

Základní pravidlo

Platí ale jedna věc, která celý problém trochu komplikuje. Pokud na sobě intenzivně cítíte parfém celý den, může to být příznak toho, že vám nesedí a v budoucnu vás bude dráždit nebo i vyvolávat bolesti hlavy. Ideální je, pokud ho na vás cítí ostatní a vy vždy jen při pohybu zaznamenáte jeho lehký závan.

Kam tedy s ním, aby voněl krásně, ale nevtíravě?

Ve vlasech

Ze všeho nejdříve stříkněte vůni před sebe a trochu nahoru. Rychle udělejte krok dopředu do aromatického oblaku. Tak se vám vůně zachytí na vlasech, ale přitom je nijak nezatíží. Také můžete stříknout oblak přímo nad hlavu a nechat na vlasy poprašek dopadnout. Jsou porézní, a proto zůstanou provoněné dlouhou dobu.

Foto: Elnur, Shutterstock.com

Vlasy dokážou aroma udržet ze všeho nejdéle. Jen na ně parfém nestříkejte zblízka. Může je zatížit nebo umastit. Nejlepší je do rozprášené vůně vstoupitFoto: Elnur, Shutterstock.com

Kde tepe krev

Následně by se měl parfém nanášet hned na několik částí těla, především na ty, kde nejvíce pulzuje krev. Prokrvením se totiž kůže zahřívá, a tím se dosahuje maximálního efektu, protože aroma se šíří mnohem intenzivněji.

Začněte stříknutím lehce nad klíční kosti, tam, kde si nejprve prsty nahmatáte tepny. Velmi oblíbená a účinná místa jsou také vnitřní zápěstí a loketní jamky. Další zaručené místo je za ušními lalůčky. Pro intimnější chvilky si pak nezapomeňte kápnout parfém pod pupík, pod kolena a nanést trochu i na kotníky. Tento trik oceníte také v létě, kdy máte odhalené nohy.

Foto: originalpunkt, Shutterstock.com

Krk, vnitřní zápěstí a podkolenní jamka budou díky teplu a práci tepen šířit aroma celý denFoto: originalpunkt, Shutterstock.com

Používáte parfém každý den a na jaké místo?

Reklama

Související témata:

Načítám