Hlavní obsah

13 zabijáků vaší krásy

Foto: shutterstock.com

Pleť si potřebuje od make-upu odpočinoutFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spaní s make-upem, ignorování krémů s ochrannými faktory, nebo kouření. Řekněte upřímně, neděláte něco z toho i vy? Podívejte se na následující „zabijáky krásy“ a rozlučte se s kosmetickými zlozvyky.

Článek

Make-up forever

Přestože jsou novodobé make-upy v podstatě neškodné, pleť - stejně jako my - potřebuje svůj odpočinek. Ideálním časem je právě noc, kdy se pokožka nejlépe regeneruje a poctivě vstřebá vše, co jí naservírujete. Dbejte proto na to, aby to nebyly zbytky make-upu.

Častou chybou také je, že si některé ženy líčení neodpustí ani v tělocvičně. Kvůli make-upu, usazenému v pórech, se pot hůře dostává na povrch a dochází tak k ucpání póru nebo tvorbě pupínků.

Rada: Mějte na nočním stolku připravené odličovací ubrousky pro případ, že přijdete pozdě, nebo vás přemůže lenost.

Posedlost čistou pletí

Tváři paradoxně uškodíte i přehnanou péčí. Největším problémem jsou časté peelingy, které vedou k poškození pleti a k její přecitlivělosti. Bohatě proto postačí čištění, případně tonikum a hydratační krém ráno a večer. Peeling používejte maximálně dvakrát týdně (přípravky, které se údajně mohou používat každý den, aplikujte nejvýše obden a to jen v případě, že máte mastnější pokožku). Pleťová maska postačí rovněž dvakrát do týdne (zkuste jednu hloubkově čistící a druhou hydratační).

Rada: Nezapomínejte, že trvá, než se projeví účinky nového krému. Pokud se z něj vyloženě neosypete, dejte mu zkušební lhůtu dva až tři měsíce. Zběsilé střídání krémů vaší pokožce také neprospěje.

Foto: shutterstock.com

Kouření urychluje vznik vrásekFoto: shutterstock.com

Prošlá trvanlivost

Nezapomínejte, že i kosmetika má svou trvanlivost. Krém, který je prošlý, nadělá více škod než užitku. Na každém přípravku by měl být údaj, jak dlouho vám vydrží. Najděte obrázek otevřeného kelímku a všimněte si připsaného údaje. Krémy skladujte nejlépe na chladnějším a suchém místě.

Rada: Nemilosrdně vyhoďte zbytky opalovacích krémů, které jste letos nespotřebovala. Kvůli tomu, že se často válí na slunci nebo v písku, se kazí.

Smog a cigarety

Pokud kouříte, zřejmě víte, že své pleti zrovna neprospíváte. Škodliviny z kouře nepůsobí jen zevnitř, ale i zvenčí. Mohou za rychlejší rozpad kolagenových vláken a dovedou vás tak k prvním vráskám rychleji. K zašedlé a unavené pleti se dostanete i častým pobytem v zakouřeném prostředí, nebo ve městě plném smogu. Řešením jsou krémy s antioxidanty, které pokožku ochrání, například Clinique Superdefence.

Rada: Jste-li kuřačka, přizvěte na pomoc i hydratační sérum, které nanášejte pod denní krém a používejte rozjasňující přípravky, které vám vylepší barvu.

Co ještě škodí naší kráse? Vyvarujte se:

  • Sahání na obličej během dne. Na pleť přenášíte bakterie z rukou, častěji se tvoří pupínky.
  • Kousání nehtů, nebo zlozvyk olupování laku. Vyzkoušejte hořký lak.
  • Mačkání pupínků. Je-li to nezbytné, pupínek vymáčkněte pomocí čistých ubrousků a přetřete pleťovou vodou s alkoholem.
  • Špinavé štětce a houbičky na make-up. Jestliže nechcete skončit s nečistotami na tváři, nezapomeňte vaše pomocníky pravidelně propírat.
  • Používání tupých žiletek nebo holení bez pěny – tím docílíte jen poškození kůže.
  • Nepoužívání krému se SPF – koledujete si o intenzivnější vrásky a ochablou pleť.
  • Spaní na boku – způsobuje nepěkné vrásky v dekoltu.
  • Přemíra alkoholu – vede k dehydrataci.

Tak ať jste jen krásné!

Reklama

Související témata:

Načítám