Článek
Také máte pocit, že jsou vaše oblíbené čokoládové tyčinky čím dál tím menší a zároveň čím dál tím dražší? Pusťte se s naším návodem krok za krokem do jejich domácí výroby! Stačí vám několik málo ingrediencí, a vyhnout se tak můžete i palmovému tuku, který je dnes v podstatě ve všech cukrovinkách. A i taková malá výhoda se počítá, nemyslíte?
Domácí tyčinka Milky Way
Na asi 20 tyčinek potřebujete:
- 250 g bonbonů Marshmallow
- ¾ hrnku sušeného mléka
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- ¼ lžičky soli
- lžíci másla nebo oleje
- 200 g kvalitní mléčné čokolády
Postup:
Marshmallow, sušené mléko, vanilku a sůl pokropte v hrnci trochou vody a na mírném ohni za stálého míchání nechte rozpustit na hladkou lepivou hmotu. Tu pak rychle nalejte do pekáčku vyloženého alobalem potřeným trochou tuku (použít můžete i potravinářskou fólii, ale ta se na marshmallow více lepí). Dejte asi na hodinu do mrazáku, aby směs dobře zatuhla, a poté krájejte na jednotlivé tyčinky. Čokoládu rozpusťte v mikrovlnce nebo vodní lázni a pomocí dvou vidliček do ní tyčinky namáčejte. Nechte odkapat přebytečnou čokoládu a odkládejte na pečicí papír, dokud poleva nezatuhne.
Tyčinku tvoří náplň z marshmallow, sušeného mléka, vanilky a špetky soli, která se poté máčí do mléčné čokolády
Bonbony, sušené mléko, vanilku a sůl dejte do hrnce
A pokropte trochou vody
Za stálého míchání rozpusťte na hladkou lepivou hmotu
Hmotu nalejte do pekáčku vyloženého alobalem nebo folií a vymazaného trochou tuku, nechte v mrazáku zatuhnout a poté krájejte na jednotlivé tyčinky
Tyčinky máčejte do rozpuštěné čokolády, odkládejte na pečicí papír a případně ještě vidličkou naznačte vlnky na povrchu
Lahodná náplň tvoří spolu s mléčnou čokoládou neodolatelnou kombinaci