Hlavní obsah

Nekupujeme, vyrábíme: Čokoládové tyčinky? Jedině ty domácí!

Foto: Mona Martinů

Milujete mléčné čokoládové tyčinky, ale nelíbí se vám ani jejich cena, ani složení? Vyrobte si je doma! Pilíř zdravé stravy z nich sice stejně nebude, ale čas od času je třeba si trochu osladit život!

Článek

Také máte pocit, že jsou vaše oblíbené čokoládové tyčinky čím dál tím menší a zároveň čím dál tím dražší? Pusťte se s naším návodem krok za krokem do jejich domácí výroby! Stačí vám několik málo ingrediencí, a vyhnout se tak můžete i palmovému tuku, který je dnes v podstatě ve všech cukrovinkách. A i taková malá výhoda se počítá, nemyslíte?

Domácí tyčinka Milky Way

Na asi 20 tyčinek potřebujete:

  • 250 g bonbonů Marshmallow
  • ¾ hrnku sušeného mléka
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • ¼ lžičky soli
  • lžíci másla nebo oleje
  • 200 g kvalitní mléčné čokolády

    Postup:

    Marshmallow, sušené mléko, vanilku a sůl pokropte v hrnci trochou vody a na mírném ohni za stálého míchání nechte rozpustit na hladkou lepivou hmotu. Tu pak rychle nalejte do pekáčku vyloženého alobalem potřeným trochou tuku (použít můžete i potravinářskou fólii, ale ta se na marshmallow více lepí). Dejte asi na hodinu do mrazáku, aby směs dobře zatuhla, a poté krájejte na jednotlivé tyčinky. Čokoládu rozpusťte v mikrovlnce nebo vodní lázni a pomocí dvou vidliček do ní tyčinky namáčejte. Nechte odkapat přebytečnou čokoládu a odkládejte na pečicí papír, dokud poleva nezatuhne.

    Foto: Mona Martinů

    Tyčinku tvoří náplň z marshmallow, sušeného mléka, vanilky a špetky soli, která se poté máčí do mléčné čokolády

    Foto: Mona Martinů

    Bonbony, sušené mléko, vanilku a sůl dejte do hrnce

    Foto: Mona Martinů

    A pokropte trochou vody

    Foto: Mona Martinů

    Za stálého míchání rozpusťte na hladkou lepivou hmotu

    Foto: Mona Martinů

    Hmotu nalejte do pekáčku vyloženého alobalem nebo folií a vymazaného trochou tuku, nechte v mrazáku zatuhnout a poté krájejte na jednotlivé tyčinky

    Foto: Mona Martinů

    Tyčinky máčejte do rozpuštěné čokolády, odkládejte na pečicí papír a případně ještě vidličkou naznačte vlnky na povrchu

    Foto: Mona Martinů

    Lahodná náplň tvoří spolu s mléčnou čokoládou neodolatelnou kombinaci

    ynezorPumanzeSaNyknalC