Hlavní obsah
3,4
(32)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Kroužky z čerstvé cibule překonají snad všechny smažené přílohy, které jste kdy ochutnali. Jsou naprosto božské!

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 500 ml mléka
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky koření
  • 1 ks cibule
  • 50 ml oleje
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte na asi 1 cm široké kroužky a namočte je do vody (nebo je položte do drceného ledu). Vlhké (opravdu, ale opravdu NE suché) kroužky obalujte v mouce a hned namáčejte v těstíčku. To vytvoříte smícháním mléka, vajíček, soli a koření – můžete zvolit směs „cajun“, které koupíte v obchodech se zahraničním sortimentem. Do těstíčka můžete přidat i papriku, víno nebo pivo.

02.

Poté kroužky znovu obalte v mouce a vložte je do rozpáleného oleje. Smažte je do zlatohněda a hotové pokládejte na ubrousky, aby se zbavily oleje. Je nutné je ihned osolit, protože když vychladnou, sůl se na nich neudrží.

Reklama

Načítám