Hlavní obsah

Neskutečné proměny: Tyhle ženy zhubly stovky kilo!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Když zhubnete pět kilo, je to úspěch. Když někdo shodí 20, projeví se to nejen na vzhledu, ale také na zdraví. Ale ono je možné shodit i víc než 100, 200 kilo! Tyhle ženy to dokázaly a dnes jsou z nich noví lidé!

Článek

Motivace k hubnutí stoupá obvykle před létem a po Vánocích. Jsou ale lidé, kterým nejde o to zhubnout pár kilo, aby se sami sobě líbili v plavkách. Jejich ohromná váha jim brání v normálním fungování: v chození do práce, běžném společenském životě, a především je nebezpečně ohrožuje na zdraví. Hledali jsme ty, kterým se podařilo boj s jídlem vyhrát. Tyto dámy dohromady zhubly bezmála tunu!

Marla už se nebojí (–213 kg) 

Američanku Marlu McCants (46) unesl v mládí bývalý přítel. Kvůli této traumatické události se u ní rozvinulo záchvatovité přejídání. Marla se bála, že se přítel, který nebyl nikdy legálně potrestán, vrátí a zabije ji. Chytili ho, až když bylo Marle 43 let. To už byla ale závislá na jídle řadu let a vážila neuvěřitelných 360 kilogramů.

Protože sama nedokázala ani vstát z postele, vařila si tehdy jídlo přímo v ní. Pak přišel zásadní zlom: Marla dostala infarkt. Až v tu chvíli si uvědomila, že nechce zemřít takhle nešťastně. Sama jen s jídlem, které ji pomalu a jistě zabíjí. Rozhodla se vydat na dlouhou trať za svým zdravějším a hezčím já a za pomoci lékařů začala konečně hubnout. Podařilo se jí shodit více než 200 kilo.

Foto: Profimedia.cz

Marla McCants začala mít problémy s přejídáním kvůli traumatu z mládí. Následkem byl extrémní a nikdy nekončící strachFoto: Profimedia.cz

Susan konečně v džínách (–184) 

Susan Farmer (41) z Texasu dlouho snila o tom, že zhubne a zmizí jí její obří břicho. Kvůli poruše příjmu potravy se postupem času projedla do závratných 274 kilogramů. Poté, co díky odborné péči v americkému televizním pořadu zhubla, řekla: „Bylo to, jako kdybych se dostala z vězení.“

Změnila s pomocí specialistů své stravovací návyky a začala pravidelně sportovat, zpočátku hlavně plavat v bazénu. Celkově se jí podařilo zhubnout 184 kilogramů a podstoupila několik chirurgických zákroků. První, co udělala po operaci odstraňující přebytečnou kůži, bylo, že si šla koupit džíny. Ty totiž neoblékla od střední školy.

Foto: Profimedia.cz

Susan se podařilo zhubnout víc než 180 kilo. Její proměna se však neobešla bez zásahu chirurgůFoto: Profimedia.cz

Nikki viní rodiče (–187 kg)

Nikki Gray (36) z Arkansasu bylo 33 let, když si uvědomila, že je její život v nebezpečí. Všechno prý začalo tím, že ji rodiče nekontrolovali a dovolili jíst všechno, co chtěla. Její závislost stále rostla až vážila téměř 300 kilo. Teprve tehdy se rozhodla vydat do nemocnice na bandáž žaludku, operaci, při níž se dotyčnému zmenší objem žaludku a on pak méně jí.

Před samotnou operací ale musela Nikki shodit celých 20 kilo sama. Jinak by ji zákrok mohl ohrozit na životě. Když měla za sebou první úspěchy a chirurgický výkon, začala docházet na psychoterapii a cvičit. Léčba byla úspěšná – během tří let shodila 187 kilogramů. Její příběh má skutečný happyend: Nikki dnes žije zdravě, potkala svou lásku a loni se vdala.

Foto: Profimedia.cz

Mladá Nikki shodila téměř 190 kilo, našla lásku a je dnes konečně spokojenáFoto: Profimedia.cz

Brittani a štítná žláza (–150 kg)

Brittani Fulfer (33) pochází z Oregonu. Dnes jsou to už tři roky od chvíle, kdy se rozhodla změnit svůj život. I ona patřila k těm, co propadli závislosti na jídle. Trávila jedením 6 až 8 hodin denně. Obezitou trpěla už od svých 19 let, kdy jí byl diagnostikován problém se štítnou žlázou a imunitním systémem.

Kvůli jejímu zdravotnímu stavu tak bylo hubnutí o to náročnější. Brittani se však rozhodla vyhledat odbornou pomoc a vydržet. A úspěch se dostavil. Během tří let zvládla tato mladá dáma zhubnout neuvěřitelných 150 kilo a je z ní úplně jiný člověk!

Foto: Profimedia.cz

Brittani špatně funguje štítná žláza a má sníženou imunitu. O to bylo její hubnutí těžší, ale povedlo se Foto: Profimedia.cz

Diana zajídala znásilnění (–171 kg)

Diana Bunch (56) ze Seattlu vyrostla v početné rodině. Její matka byla často nemocná a otec bez zaměstnání. Kvůli špatné finanční situaci se Diana cítila méněcenná. V 11 letech ji navíc sexuálně obtěžovali dva mladíci. O svém neštěstí nechtěla nikomu říct a bolest začala řešit jídlem. Postupem let se „projedla“ až do těžké obezity. Přišla o práci a prakticky nevycházela z bytu.

Když dospěla do 272 kilogramů, přestala chodit. Starali se o ni příbuzní. Tehdy začala bojovat o život. Po několika náročných chirurgických operacích a naprosté změně ve stravovacích návycích, zhubla během několika let téměř dvě třetiny své váhy, celých 171 kilo.

Foto: Profimedia.cz

Dianu její morbidní váha ohrožovala na životě. Rozhodla se proto, že tak už dál žít nechce a zhubla víc než 170 kiloFoto: Profimedia.cz

A kolik kilo jste nejvíc dokázali zhubnout vy? 

Reklama

Načítám