Hlavní obsah

Mládněte jako celebrity 1

Foto: www.wallpapergate.com

Demi Moore také bojuje s věkemFoto: www.wallpapergate.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

1. díl - Čas je neúprosný! Všem ubíhá stejně, ale tělo stárne rozdílně. Někdo vypadá v šedesáti na čtyřicet, jiný ve čtyřiceti připomíná šedesátníka. Určitě hrají roli geny, ale mnohem víc nás ovlivňuje životní styl. Pojďme se podívat, jak s věkem bojují známé osobnosti...

Článek

Inspirujme se knížkou „Nerušit, cvičíme!", kterou napsala Eva Zelinková. Autorka, sama vyznavačka aktivního způsobu života, v ní odhaluje nám „lenošivým", o jaké příjemné pocity se připravujeme. A také, jak se udržují v kondici celebrity.

Čas na cvičení nechybí, ale výdrž a důslednost

Kondice se daleko snáz udržuje, než získává. Je to vždy o trpělivosti a důslednosti. Jak se perou se svým věkem ti, co to nevzdávají a žijí do posledního dechu? Čím se liší od těch, co od padesáti „čekají na smrt"?

Druhý dech? To jsou kecy, všechno dělá trénink

Tvrdí Jan Saudek (73) a dodává, že mu cvičení stejně jako milování zlepšuje náladu. Rád chodí pěšky, nejlépe trasu ze Žižkova na Pankrác. Týdně tak ujde kolem třiceti až čtyřiceti kilometrů. Cvičí venku, nenávidí posilovny a jejich uniformitu.

Porovnejte si ho s jeho vrstevníkem - postarším pánem, který nastoupí do tramvaje s holí, kterou by vás nejraději praštil, aby si mohl sednout a mračí se na celý svět. Není lepší žít aktivně a nezříkat se ani v tomto věku pohybu a milování? Trend „starých mladých" lidí k nám přichází z Ameriky, kde se sice leckdy až úporně snaží o svěží mladistvý vzhled, ale rozhodně je to lepší než rezignovat na to, jak vypadám a od života už nic nečekat.

Foto: J. J. Mašín

Jan Saudek vypadá stále skvěleFoto: J. J. Mašín

Co dělá Jan Saudek, když se mu nechce jít cvičit?

Podívá se do zrcadla a už se mu prý chce. Docela dobrý návod, jak své tělo rozpohybovat. Zkuste jako on vynechávat výtah a jezdicí schody a chodit po svých.

Co chcete, toho dosáhnete, jen musíte chtít

Možná vám jméno Juraje Mackie Pipasíka (67) nic neřekne, ale je to přední kulturista, který vychoval takové hollywoodské hvězdy, jako je Sylvester Stallone, Tom Hanks, Mickey Rourke, Demi Moore a mnohé další. V žádném případě ani on nevypadá na svůj věk, v pohodě by strčil do kapsy průměrného padesátníka.

Foto: zdroj "Nerušit, cvičíme"

J. Pipasík mezi dvěma rivalyFoto: zdroj "Nerušit, cvičíme"

Jak se dostat bleskově do kondice? Mít tělo stále v pohybu.

Cvičit a hlídat, co jíte. Většinou to, co chutná postavě, ubližuje. Největší neřest, z jeho pohledu, je „přežírat se". Z jídla získáte pocit euforie, ale stejná vzniká i cvičením. Zaměňte negativní konání za pozitivní. A pamatujte, jeden čin je mnohem víc než tisíc slov.

V zítřejším druhém díle se podíváme, co pro sebe dělají atraktivní padesátníci Martin Maxa a Maroš Kramár, kterého ke sportu přivedl právě Juraj Pipasík.

Reklama

Související témata:

Načítám