Hlavní obsah

Mládněte jako celebrity

Foto: foto redaktorka

Martin Maxa nabyl své svaly plavánímFoto: foto redaktorka

Reklama

2. díl - V druhém díle, jak udržet své tělo mladé a fit, se podíváme na životní styl Maroše Kramára a Martina Maxy. Oběma táhne na padesátku, ale tělem připomínají třicátníky. Co pro sebe dělají, to odkrývá kniha Nerušit, cvičíme!, kterou vám už podruhé přiblížíme.

Článek

Optimismus a vypracované tělo, to je přímá úměra, shodují se svorně všichni, kteří byli vyzpovídáni autorkou knihy Evou Zelinkovou. Maroš Kramár srovnává cvičení s drogou a Martin Maxa tvrdí, že bez pohybu by měl depky, že to má odzkoušené.

Posilování -  bezpečná droga

Maroš Kramár (49) se dostal do posilovny na své průzkumné cestě po Americe, kde se měl hlavně naučit anglicky, ale výsledek prý není tak perfektní, jak si sliboval. Ale právě v USA se setkal se svým krajanem Jurajem Pipasíkem (v minulém díle jsme o něm psali), který vůbec netušil, že je Maroš herec, a dokonce o něm řekl, že to musí být nějaký poloviční herec, když nemá vypracované tělo. Když Maroš vstoupil do jeho posilovny a zjistil, že hodina s trenérem stojí sto dolarů, chtěl udělat čelem vzad, ale dostal nabídku na bezplatný trénink. Předtím nikdy v životě necvičil, ale tento trénink ho natolik nadchl, že do posilovny chodil 6x týdně celé čtyři měsíce. Svaly se mu vyrýsovaly a ten pocit se prý nedá popsat, musí se zažít. Říká, že se po tréninku cítil fyzicky i psychicky naprosto fantasticky.

Foto: foto redaktorka

„Poslední jídlo si dejte v šest hodin večer"Foto: foto redaktorka

Pohyb -  zaručený lék proti depresi

Martin Maxa (47) říká, že není nad endorfíny nabyté sportem. Svaly, na které se zálibně díváte, získal hlavně závoděním v plavání. Profesí je tělocvikář. Přiznává, že měl krátké období, kdy nesportoval, ale začaly na něj dopadat chmury, proto se ke sportu pokorně a rychle vrátil. K jeho oblíbeným aktivitám patří fitness a nepravidelný, ale o to usilovnější běh v přírodě.

A jaká je Martinova rada, jak se dostat bleskově do kondice?

Rozhodně nehladovět, protože tím zpomalíte svůj metabolismus, a to je cesta do pekel. Takže malé dávky jídla, vyvážený poměr tuků, cukrů a bílkovin v neprospěch živočišných tuků a protahovat  tělo pro zdraví i duševní pohodu.

V zítřejším posledním, třetím díle se dozvíte, jaký je ženský pohled na pohyb a zdravý životní styl. Podíváte se pod „pokličku" Taťáně Kuchařové, nejkrásnější ženě světa 2006, a Heleně Vondráčkové, která by energii mohla rozdávat.

Reklama

Související témata:

Načítám