Hlavní obsah

Nevyseďte na záchodě zlatou žílu

Reklama

Zlatou žílou se však nemyslí poklad, o který by někdo stál, ale hemoroidy. Chorobně rozšířené žíly v oblasti konečníku. Víte, že vaše „záchodové zvyky“ a anální hygiena mohou mít na jejich průběh značný vliv?

Článek

Největšími chybami, které v prevenci vzniku hemoroidů sami děláme, je zadržování a odkládání vyprazdňování a dlouhé vysedávání na záchodě. Uměle tak totiž zvyšujeme tlak na žíly v oblasti konečníku. Obecně bychom „na velkou” měli chodit pouze v případě, kdy je to opravdu potřeba, netlačit silou a neměli bychom touto činností trávit více než 5 minut. Nesmírně důležitá je správná hygiena po velké potřebě. Pokud se potýkáte s hemoroidy, měla by být samozřejmostí tzv. záchodová sprcha.

Choďte „na velkou” pouze v případě, kdy je to opravdu potřeba

Další zásady důležité z hlediska prevence hemoroidů

V prvé řadě změňte životosprávu, správně se stravujte a dostatečně se hýbejte. Hodně pijte, ale omezte kávu a alkohol. Do jídelníčku zařaďte vlákninu, která snižuje tlak na konečník při vyprazdňování, váže na sebe vodu, a proto je pak stolice řidší. Jezte hodně ovoce, zeleninu a luštěniny. Naopak vynechejte příliš kořeněná jídla, cukr a konzumujte méně pečiva a masa.

Máte sedavé zaměstnání? Vykompenzujte čas strávený v kanceláři správným pohybem. Ne každý sport je však při obtížích s hemoroidy vhodný. Ideálními sporty jsou plavání, kolečkové brusle, běh nebo například tenis. Vynechat byste zcela určitě měli posilování, cyklistiku a všechny sedavé sporty.

Správně zvolený pohyb je prevencí hemoroidů

Dejte vale hemoroidům!

Trápí vás hemoroidy, kupte si lékárně volně prodejný přípravek, který tlumí pocity pálení a svědění.

Nejprodávanějším gelem na hemoroidy v kategorii zdravotnických prostředků je Hemostop® Gel Max z prémiové řady Da Vinci Academia. Díky kombinaci dubové kůry, boswellie, Aloe vera a dalších devíti bylin působí již při prvotních problémech spojených s hemoroidy. Díky Aloe vera má gel zklidňující účinek při podráždění a svědění v oblasti konečníku. Boswellie je využívána především pro své protizánětlivé účinky a extrakt dubové kůry se osvědčil svými stahujícími vlastnostmi. Přípravek je vhodný i pro těhotné a kojící ženy.

Spolehlivý pomocník – Hemostop Gel Max

Nyní pro vás jedinečná akce:

Doprava zdarma při koupi produktu Hemostop Gel Max na www.hemostop.cz při objednávce nad 200 Kč. Platnost akce do 30. 9. 2017.

Reklama

Načítám