Hlavní obsah

NeZapoměl na Vaše vlasy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kadeřník Michal Zapoměl je po 15 letech v branži sám sobě vizitkou. Ti, kdo sní o krásných zdravých vlasech, střihu a barvě, dobré radě, změně stylu, vědí, že salony nesoucí jeho jménou jsou pro ně tou správnou adresou.

Článek

Ne každý má možnost zamířit do Prahy 1 nebo do plzeňského Hamburku, kde má Michal Zapoměl salony. Proto si na adrese www.luxusnivlasy.cz otevřel další, virtuální prostor. Ten je opravdu přístupný všem, je plný rad k nezaplacení a dobrých tipů, služby jsou v něm zdarma a je otevřený dennodenně 24 hodin, je v něm možný i nákup přípravků jedinečné kvality za neuvěřitelně výhodné ceny – což je pravý luxus.

Jak vypadají ideální vlasy vašich představ?

„Léty v oboru se mi jejich pravá podoba zcela vyjasnila. Za ideál považuji vlasy plné zdraví, které vypadají, jako by se jich ruka kadeřníka ani nedotkla. Jejich dokonalost se neodvíjí od okázalé úpravy, ale od nevtíravé vnitřní krásy."

Opravdu může mít každý krásné vlasy?

„Všichni se dopouštějí stejné chyby – chtějí to, co nemají. Snaží se vlasy přetvářet, nutí jim nepřirozenou podobu. Škoda, že si při této vášnivé snaze málokdo uvědomí, že nic z toho, co zkusí, nebude bez následků. Došel jsem k tomu, že je třeba vlasy respektovat. Rozvíjet to, co je na jejich přirozenosti ryzí, neopakovatelné, nádherné. V mých salonech a na stránkách www.luxusnivlasy.cz se s mým týmem snažíme napravovat všechny nešvary a následky zmíněných chyb. Fungujeme jako taková SOS linka."

Movie Stars, nejnovější retro kolekce z rukou Michala Zapoměla

Neříkejte, že se vlasy třeba po dlouholeté invazi chemie bez obnovující péče vzpamatují jako mávnutím kouzelné hůlky...

„Určitě jim lze vrátit plné zdraví a dále je v něm udržovat. Dokonce se dá i posunout k lepšímu vrozená kvalita vlasů, ovšem jen za předpokladu, že to klient a kadeřník vezmou vážně. S jistou nadsázkou si v mém týmu říkáme ,bojovníci za krásné vlasy'. Za vzletně romantickým názvem se skrývá ta přízemní podstata – důsledná systematická péče. Počítejte s tím, že ozdravný proces potrvá i dva roky. A nepochybně tu zkušenosti kadeřníka musejí doprovázet kvalitní produkty, na jejichž účinky se lze zcela spolehnout."

Jste známý tím, že hledáte mezi vlasovými značkami ty nejlepší. Zkoušíte je do doby, než se na vlastní oči přesvědčíte, které za to stojí. Troufnete si odhadnout, nakolik se podílí vlasové produkty na kvalitě vlasů?

„Z mých zkušeností můžu střízlivě říct, že se jejich účinnost pohybuje mezi 30 až 40 procenty. Pokud zvolíte správnou značku a správné produkty pro váš problém, budete se divit, co je možné napravit a změnit. Když má někdo v rodinných dispozicích pleš, nadchnou ho přípravky značky Clinical (sám je mám odzkoušené). Dovolím si radit jen to, co mám léty prověřené. Věrné klientky ke mně chodí třeba 14 nebo 15 let. Jelikož používají kvalitní kosmetiku, můžu výsledek garantovat."

Můžete vzpomenout některé extrémní případy?

„Už jsme zachraňovali vlasy upálené, sypací kvality, a podařilo se to. Takové případy mě ujišťují v tom, že se zázraky dějí. Ač je pro laika těžké se v záplavě vlasových značek na trhu orientovat, vážně tu chytré značky máme, ovšem často se nepoznají podle obalu a masivní reklamy. Vývoj jejich produktů počítá i třeba s tím, že se v nich musejí často obměňovat výživné složky, aby si na ně vlasy nestačily zvyknout (což je důvod, proč jeden a tentýž přípravek časem ztrácí na účinnosti). Takové značky citlivě reagují na zpětnou vazbu od kadeřníků a zákazníků. Za přesvědčivé ve všech ohledech považuji Alternu, Bio Ionic a O'Right."

Máte výhodu v tom, že radám a tipům kadeřnické autority bez problémů uvěří každý. Svými proměnami dáváte veřejnosti jasně najevo, že okouzlující styl a nádherné vlasy může mít kdokoli. Jak se o mě postaráte, když se dostanu na www.luxusnivlasy.cz?

„Rovnou si můžete osvojit základy každodenní péče o vlasy. V mých radách a tipech najdete manuál mytí, foukání a pro ty, kteří si rádi rovnají vlasy – i žehlení. Brzy přibudou i oblíbená videa. V nejbližší době totiž s mým týmem chystám instruktážní seriál mapující problémy s vlasy a samozřejmě i hravé možnosti vlasového stylingu. Nejsnažší cesta k úspěchu dál vede přes výběr klíčových přípravků pro domácí péči."

Jaké konkrétní přípravky to jsou?

„Na www.luxusnivlasy.cz jim říkáme ,Pětka pro krásu'. Sestavoval jsem je na základě svých letitých kadeřnických zkušeností. Podle charakteristiky vašich vlasů – barvené, krepaté, jemné, kudrnaté, normální... – si zvolíte pětici produktů, které zastanou veškerou péči – od mytí až po finální styling. Pak už jen jednoduchými čtyřmi kroky nakupování se dostanete až ke svým novým pomocníkům v domácnosti, přesněji v koupelně:). Změníte jimi kvalitu svých vlasů i jejich úpravu, a to za minimum."

Jak to myslíte?

„Zcela prakticky. Vystačíte si s minimem času i financí. Na mých stránkách se objevují pouze produkty, o jejichž kvalitě nemám nejmenší pochyby. Navíc je tu seženete lidově řečeno ,za hubičku'. A díky tomu, že si v ,pětce' pořizujete hned komplet přípravků, ušetříte ne stovky, ale i víc než tisícikorunu. Taková úspora se vždycky počítá."

Na proměny jsou v salonu Portrait by Michal Zapoměl opravdu experti

Co byste si vy právě dnes koupil v e-shopu a proč?

„Určitě by to byla Pětka pro krásu na jemné řídnoucí vlasy www.luxusnivlasy.cz/p/ridnouci-vlasy/, kterou kompletně používám na svůj typicky evropský jemný porost, dále fén Bioionic www.luxusnivlasy.cz/p/travelpro-iontovy-cestovni-fen/, který si všude vozím s sebou. A nakonec kartáč BlueWave www.luxusnivlasy.cz/p/bluewave-xl/, který dokonale narovná mé neposedné vlny."

Vidíte nějaký zásadní rozdíl v tom, jak se to dělá u nás a jak se to dělá ve světě?

„Nevidím rozdíl v tom, jako se to dělá, ale v lidech. Mám pocit, že nám chybí bezprostřednost. Můj slogan je, že styl je odvaha být sám sebou, a my tu odvahu nemáme. Stále koukáme na to, co o nás budou říkat ti druzí, a to je nesmírně svazující. Ona bezprostřednost mě motivovala především v Kanadě, a to jak u klientů, kteří si do salonu přicházeli služby užít, tak i u kolegů, se kterými jsem trávil čas i po práci, ať už jsme šli tančit salsu nebo na bowling. Ti lidé byli sdílní, a sdílení je pro mě klíčové, jelikož ho umí málokdo. Možná potřebujeme získat jistotu, abychom si mohli víc hrát a být sebejistější."

Co by jste popřál čtenářkám ProŽeny.cz?

„Přeji jim vždy pohodový nadhled, odvahu být samy sebou, a hlavně radost a inspiraci při péči o svůj zevnějšek... Váš Norbert Michal Zapoměl – bojovník za vlasy krásnější."

Související témata:

Načítám