Hlavní obsah

Notebooky a mobily: Oblečte je!

Foto: knomobags.com

Návrháři obléknou i váš notebook a mobilFoto: knomobags.com

Reklama

Váš notebook určitě nechce být sto let za opicemi a po ulicích chodit úplně nahý! A co teprve váš telefon! Co když mu zimou drkotají šroubky a naskakují husí drátky? Začněte myslet i na své technické miláčky a oblečte je do puntíků, kytiček, flitrů nebo stylové kůže. Bude jim to slušet!

Článek

Dnům, kdy se po ulicích chodilo s univerzální černou taškou s ultra těžkým notebookem, už naštěstí úplně odzvonilo. Výrobci notebooků a telefonů si s designem dávají čím dál víc záležet a i návrháři obalů se předhánějí v nápadech. Nezapomínají přitom ani na funkčnost a praktičnost. U cestovních brašen jsou samozřejmostí praktické pevné úchyty a silnější popruhy, které vás v případě těžšího kalibru nebudou řezat do ramenou, u ochranných pouzder zase počítejte s kvalitním materiálem, pevným zipem a vnitřními vycpávkami. Čím vším se váš notebook a telefon mohou pyšnit? Je toho spousta a přitom skoro za hubičku – nejlevnější oblečky seženete už za 100 korun, ty nejdražší by neměly překročit hranici dvou tisíc korun.

Foto: Crumpler

*Malá brašna může skrývat množství přihrádekFoto: Crumpler

Puntíky, květiny i vlajky

Většinu obalů zaplavily malé vzory v podobě puntíků a koleček. Nejnápadnější je to u kolekce značky Built, která se barvami a nápady z neoprenu jen hemží. Doplňují ji také zelené „eko" kruhy od Hama.

Za zmínku stojí i česká značka Mango Tango, která část své kolekce ozdobila čínskými květinovými ornamenty. S barvami si vyhrály značky Crocs a také francouzská Pylones. Ta na pouzdra a tašky vypustila kreslené motýly.

Na foto: Pylones, Mango Tango, Aha

Na patrioty a olympijské fandy myslel výrobce A Quip, který se pyšní českou vlajkou; zarytým fanouškům Jana Vyčítala zase určitě udělá radost maskáčový vzor… Jestli chcete novým „technickým oblečkem“ potěšit své děti, sáhněte po řadě Disney s myšákem Mickeym nebo Šípkovou Růženkou.

Na foto: A Quip, Mango Tango, Disney

Pro potápěče i do společnosti

Určitě neuděláte chybu, pokud při výběru pouzdra nebo tašky sáhnete po neoprenu. Jednak ochrání vašeho miláčka před poškrábáním, jednak před promoknutím – je totiž zcela voděodolný! Mezi dalšími materiály obalů najdete například i jemný semiš nebo prošívaný polyester.

Na foto: Built, Mango Tango

Samostatnou kapitolu (stejně jako v módě) tvoří kůže. Na výběr máte například příruční lesklou tašku Mango Tango (se saténovým vnitřkem) nebo sešívaná pouzdra na telefon z řad Bugatti a Krusell.

Na foto: Mango tango, Bugatti, Krusell

Pro dlouhé noci jsou na trhu k dostání speciální večerní kabelky, do kterých lze šikovně schovat většinu telefonů. Do přední kapsy zpravidla ozdobnou sponou mobil přichytíte a do zadních přihrádek ukryjete peníze, pudr a další nezbytnosti. Provedení nemusí být nutně kožené, najdete třeba i vychytané úlovky s flitry.

Na foto: Krusell, Redpoint, Prima Linea

A do jakých oblečků oblékáte vy své telefony a notebooky? Podělte se s námi o ně v diskusi!

Reklama

Načítám