Hlavní obsah

Nůžky a nože opět ostré jako břitva. Jak na to?

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uříznout, nakrájet, ustřihnout …a po čase se téměř každý nůž či nůžky ztupí. Následné zacházení je více než nepohodlné, navíc při troše nešikovnosti dokonce i dost nebezpečné. Jak čepele opět nabrousit?

Článek

Máme pro vás další užitečné video. Tentokrát vám Ondra Kutil ukáže, jak všem nožům a nůžkám v domácnosti navrátit jejich dávno ztracenou ostrost.

Pro běžné broušení vám doma bude stačit brousek, který má dvě odlišné hrubosti. K tomu si ještě pořiďte nějaký hladký kámen na dokončení. Ondra radí, že postačí například břidlice. Ke koupi jsou však i speciální kameny k tomu určené.

A jak postupovat při samotném broušení? Podívejte se na Ondru Kutila…

Reklama

Načítám