Hlavní obsah

O čem se v posteli nejčastěji hádáme?

Foto: thinkstock

Hádáte se v posteli? Nechte už toho!Foto: thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bere vám peřinu? Nechává rozsvícenou lampičku, což vás ruší? Nebo snad chrápe? A o čem dalším se páry dohadují v posteli místo toho, aby svůj čas věnovaly milování? Seznam nejčastějších příčin bude nejspíš povědomý i vám!

Článek

Potřebujete s partnerem cosi probrat? Pak je postel tím pravý místem! „Jedná se o nejlepší prostor k důvěrné rozmluvě. Je to vaše svatyně, která poskytuje útočiště unavenému tělu, váš soukromý pelíšek, kde odpočíváte a čerpáte nové síly. Ať se vám v hlavě honí jakékoli myšlenky, v přátelské náladě můžete nejlépe vyjádřit své pocity,“ popisuje britská autorka knih pro dospělé Linda Sonntag v jedné ze svých publikací. Zároveň upozorňuje na to, že postel je místo pro důvěrnosti, nikoli pro velká a závažná odhalení, která by mohla partnera či partnerku zranit. A už vůbec to není místo, kde by měly začínat hádky. Ovšem v mnoha partnerstvích je to přesně obráceně!

Vlastní nepohodlí nahrává sporům

„Máme garsonku, takže když se on chce v noci dívat na fotbal, vůbec z toho nemám radost. Sice si vezme sluchátka, ale mě zkrátka i to blikání televize ruší," svěřuje se Hedvika. „Dohadovali jsme se o tom tak často, až jsme celou místnost přestavěli a já si ještě k posteli koupila paravan. Trvalo ale dlouho, než jsme přišli na řešení," dodává. Marcel zase přiznává, že jeho partnerka nemá chuť na sex. „Přitulím se, ona mě odmítne, já se zeptám proč, ona odpoví nějakou hloupost, a už jsme ve sporu. Je to pravidelně tak dvakrát týdně," stěžuje si.

Foto: thinkstock

Postelové spory řešte s nadhledem!Foto: thinkstock

Hádky raritou rozhodně nejsou. Podle serveru Daily Mail a výpovědí dvou tisícovek respondentů je příčinou postelových hádek především bitva o deku, druhé místo neomylně obsadilo chrápání, třetí příčka patří nevyhovující teplotě v ložnici: moc velké horko.Co tedy mnoha párům vadí?

Spory by se neměly řešit v klidové zóně

Místo sexu a důvěrností se tak v postelích řeší pravý opak toho, co by se mělo: hlouposti. „Ložnice není místo pro hádky. Nazí si můžete připadat zranitelně i méně přitažlivě," varuje Lenka Černá, kouč partnerských vztahů. Proto spory patří třeba do obýváku, kuchyně či jakékoli jiné „společenské místnosti“.

Pro klidný spánek si navzájem odpusťte

Když už vás v posteli partnerovo chování vykolejí?Třeba si nechce nasadit kondom – více ve článku Nechci čepičku aneb Muži, kondomy a jejich výmluvy – nebo vás budí zvukem šustících stránek knihy, vyvarujte se útočného chování a snažte se být taktní.

„Miláčku, rušíš mě. Mohu tě poprosit, aby sis šel číst jinam?“ Ve většině případů to zabere. Pokud ne, je třeba ještě před usnutím případný konflikt urovnat nebo se domluvit na jeho dořešení mimo ložnici.

Sex až po omluvě. Proč?

„Ležet vedle někoho v posteli a dusit se zlostí nad něčím, co on či ona řekli nebo udělali, to jistě není usínání, jež by vedlo ke klidnému a osvěžujícímu spánku. K uvolnění napětí často stačí prosté slůvko promiň,“ popisuje Sonntag. Odpověď „ty taky“ by měla následovat vzápětí. Hlavně pravidelně neprovozujte usmiřovací sex, nebo si na něm vypěstujete závislost!

Kolikrát týdně se v posteli místo sexu hádáte? A ještě pro vás máme tip! Podobná témata se totiž řeší každou neděli v pořadu Pepoviny na vlnách Rádia Relax. Více na www.radio-relax.cz!

Související témata:

Načítám