Hlavní obsah

Nepřehlédnutelný trend. Objemné sukně!

Foto: Jakub Jurdič

V objemných sukních pózovala čtenářka LindaFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Můžete je milovat, nebo nenávidět. Nic mezi tím. Objemné kolové sukně jsou sice super stylové, ale také super nápadné. Do jedné vklouzněte a v davu se rozhodně neztratíte. Otázkou je – troufnete si?

Článek

Pokud jste celé nesvé z toho, že vás na ulici okukují lidé, zůstaňte raději u pouzdrovek. V objemné sukni totiž okamžitě upoutáte pozornost. Podobné sukně byly hitem v padesátých letech a stejně tak v počátcích let šedesátých, kdy se kladl důraz na pas. Proč je tedy neoprášit a nevdechnout jim novou, modernější podobu?

Komu padnou?

Stejně jako většina módních kousků, mají i tyto sukně své kupce. Střihy do pasu nemusí lichotit dámám s kratším a objemnějším trupem bez výraznějšího pasu. U plnějších tvarů závisí na konkrétním typu postavy, délky nad kolena mohou vypadat dobře, sukně pod kolena a obzvlášť ty hodně široké už jsou ale rizikové. Komu podobné střihy hrají do karet, jsou dlouhánky, které si nemusí lámat hlavu s délkou sukně. S minimem obtíží se setkají také ženy, které jsou stejně štíhlé jako naše čtenářka Linda.

Zlatým módním pravidlem je rovnováha – objemnou sukni vybalancujte upnutějším vrškem. Většina z nich také vyžaduje vysoké podpatky. Výjimku můžete udělat v případě, že máte sukni nad kolena nebo měříte dva metry. Teď už se ale pojďte podívat na sestavy, které pro vás poskládala stylistka Iva.

{poradna:1600016}

Něžně!

Něžnou a luxusní variantou je krémová, ručně vyšívaná sukně s bohatou tylovou spodničkou. Právě díky ní drží sukně tvar, a zůstává tak krásně nadýchaná. I zbytek outfitu ladila stylistka do jemných barev. Výrazným prvkem je oproti tomu kontrastní náhrdelník a masivní náramek.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: top (Fornarina, 2150 Kč), sukně (Gant, 8999 Kč), psaníčko (Guess by Marciano, 2499 Kč), náhrdelník (F&F, 299 Kč), náramek (H&M, 399 Kč), boty (F&F, 899 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Výrazná červená

Červenou sukni do pasu můžete zkombinovat se zastrčeným vrškem tak, aby vynikla silueta. Případně na to jděte jako stylistka a dejte přednost méně tradičnímu spojení s peplum topem. Třeba s tím porcelánovým.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (pietro filipi, 2999 Kč), korzetový top (pietro filipi, 1990 Kč), boty (H&M, 899 Kč), náušnice (H&M, 299 Kč), prsteny (H&M, 179 Kč/sada)Foto: Jakub Jurdič

Šaty s objemnou sukní

Porozhlédnout se můžete i po šatech s nadýchanou sukní. Stylistka Iva zvolila květinové, kterým ubrala na jemnosti černým sáčkem a páskem s křížky. Je jen na vás, jestli se vydáte stejnou cestu, nebo necháte čistě vyznít jejich panenkovský styl.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 2699 Kč), sako (H&M, 1499 Kč), boty (Lindex, 899 Kč), pásek (H&M, 299 Kč), gepard na saku (H&M, 199 Kč), prsten (H&M, 249 Kč/ sada), sluneční brýle (stylistky vlastní)Foto: Jakub Jurdič

Novodobá Maková panenka

Co vám ten tvar sukně jenom připomíná… Vzpomínáte si na Makovou panenku? Ta měla podobně objemnou sukni. Jen místo čelenky s mašlí nosila ve vlasech korále. Černobílou sestavu dotahují doplňky v tělovém odstínu. Zaměřte se hlavně na nevšedně řešené psaníčko.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Petra Balvínová, Tiqe, 6500 Kč), košile (Topshop, 1379 Kč), náhrdelník (Topshop, 670 Kč), pásek (H&M, 349 Kč), psaníčko (H&M, info o ceně v obchodě), čelenka (Topshop, 310 Kč), boty (F&F, 899 Kč), náramky (H&M, perličkové 199 Kč, s písmenky – 249 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Co říkáte na módu objemných sukní? Nosily byste je i vy? Napište nám!

Reklama

Načítám