Hlavní obsah

Obrovské poprsí zkrotila až plastická operace. Paní Víťu zbavila bolestí zad!

Foto: Archiv

Vítězslava je ze svých nových ňader nadšenáFoto: Archiv

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězslava (36) je maminka dvou dětí a celých šest let se trápila svým poprsím. Bylo obrovské, těžké a hodně povislé. Nakonec jí pomohli plastičtí chirurgové, takže nyní se opět cítí skvěle.

Článek

Vítězslava nikdy neměla malá prsa, ale po dvou dětech se jejich objem zvětšil až na velikost F. A to je na 164 centimetrů výšky paní Vítězslavy opravdu hodně. „Můj problém začal po druhém porodu, kdy byla moje prsa už opravdu velká a těžká, a z toho důvodu také velmi pokleslá,“ říká Víťa.

Nešlo jen o estetické důvody

Vzhled prsou sympatickou maminku samozřejmě trápil, ale nebylo to to jediné. Nadměrný dekolt ji totiž omezoval i při nehtové modeláži, které se ve volném čase věnuje. „Při práci mi prsa často překážela, nemohla jsem se dostatečně nahnout ke klientkám. Navíc po čase se přidaly i výrazné bolesti zad,“ vzpomíná Víťa. Obrovský problém bylo i sehnat padnoucí spodní prádlo, které by její vnady udrželo, a bylo zároveň i hezké.

O plastické operaci, která by ji jejího trápení zbavila, snila Víťa šest let. Nakonec se rozhodla zákrok podstoupit v Medicom Clinic, kde se svěřila do rukou plastického chirurga Pavla Horyny.

Foto: Archiv

Operaci předcházela konzultace s plastickým chirurgem Pavlem HorynouFoto: Archiv

Jasná volba

I odborník jí potvrdil, že je ideální kandidátkou na plastickou operaci. „Paní Víťa k nám přišla s požadavkem na zmenšující operaci prsou, tedy redukční mammaplastiku. Po dvou porodech měla prsa pokleslá a řešila jak zdravotní hledisko, tak i kosmetický efekt operace spočívající ve zmenšení i modelaci prsu,“ vysvětluje Pavel Horyna. Při zákroku došlo k redukci kožního krytu, posunutí dvorce do zvýšené polohy a k vymodelování nového tvaru poprsí,“ vysvětluje Pavel Horyna.

Foto: Archiv

Před zákrokem se vše pečlivě připravujeFoto: Archiv

Ten Vítězslavě odebral z pravého prsu 500 gramů tkáně a z levého 400 gramů tkáně. Vše se obešlo bez jakýchkoli komplikací a Vítězslava skvěle zvládla i následnou rekonvalescenci. Z bývalých nehezkých ňader velikosti F má nyní krásná větší „céčka“ a je nadšená. „Operace jsem se trošku bála, ale na výsledek jsem se moc těšila. A nedá se ani popsat, jak dobře se teď cítím. Ta změna je jednoduše úžasná,“ raduje se Víťa.

Foto: Archiv

A povislým prsům je konec...Foto: Archiv

Co to obnášelo

Je pravda, že zmenšení poprsí s modelací je náročnější a rozsáhlejší zákrok, ale není třeba se ho bát. „Operace obvykle trvá dvě až tři hodiny, ale každý takový zákrok přináší klientkám vyšší sebevědomí a konkrétně po redukční mammaplastice se navíc zbaví i potíží s krční a hrudní páteří. Z tohoto důvodu patří tento operační výkon mezi plastickými chirurgy i k velmi oblíbeným,“ vysvětluje Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a rekonstrukční chirurgie Fakultní nemocnice Brno.

Foto: Archiv

Tomu se říká luxusní dekolt, nemyslíte?Foto: Archiv

Foto: Archiv

I z profilu je vidět obrovský rozdílFoto: Archiv

Co říkáte, že si ňadra maminky dvou dětí zasloužila trochu vylepšit?

Reklama

Načítám