Hlavní obsah

Ochraňte svou domácnost před vykradením!

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každoročně je v České republice vykradeno přes 11 000 domácností. V drtivé většině proniknou zloději dovnitř dveřmi a často jim to ještě sami ulehčujeme. Přitom existuje řada způsobů, jak se před lupiči chránit.

Článek

Pokud nevěnujete zabezpečení svého domova dostatek pozornosti, tak zlodějům zabere proniknutí dovnitř doslova pár vteřin. A ani se u toho nezapotí. Přitom stačí dodržovat pár pravidel a nepodceňovat riziko vloupání.

Zamykejte, i když jste doma

Drzost zlodějů nezná mezí. Řada loupeží tak probíhá v době, kdy je okradený doma. Ať už v době, kdy spí, nebo se třeba dívá na televizi. Pro zamykání zevnitř je vhodné mít dveře s přídavným horním zámkem, který je vybavený tzv. vrtulkou a umožňuje zamknutí z interiérové strany bez použití klíče. Ostatní členové domácnosti, kteří se vracejí domů později, můžou zámek zvenku klíčem bez problémů odemknout.

Nenechávejte klíče pod rohožkou

Potřebujete předat klíče někomu, s kým se nepotkáte? Nebo si schovat záložní klíče pro případ zabouchnutí dveří? Neschovávejte je pod rohožkou ani v jiných důmyslných skrýších. Svěřte je raději někomu důvěryhodnému ze svých blízkých.

Chcete se pochlubit dovolenou snů? Počkejte, až se vrátíte

Sdílení radosti z blížící se dovolené je dnes zcela běžné. Taková informace je však pro zloděje jako pozvánka. O dovolenkových plánech proto řekněte jen svým blízkým. Fotky můžete na Facebooku sdílet, až po návratu domů.

Při odjezdu na dovolenou nezatahujte závěsy ani rolety (automatické rolety s časovým spínačem toto vyřeší za vás). Poproste sousedy nebo rodinu, aby po dobu vaší dovolené vybírali schránku. Pokud vám někdo bude chodit zalévat kytky, může to dělat právě on.

Pořiďte si kvalitní bezpečnostní dveře

Aby všechna tato opatření měla smysl, je potřeba mít kvalitní bezpečnostní dveře. Ty váš domov spolehlivě ochrání před nezvanými hosty. Mezi ty nejkvalitnější patří bezpečnostní dveře Magnum od společnosti HT dveře.

Bezpečnostní dveře Magnum jsou certifikovány pro bezpečnostní třídu 3. Splňují tak nejpřísnější normy a poskytují nejvyšší úroveň ochrany. Dvojité těsnění a patentovaná konstrukce dveřního křídla s použitými materiály navíc snižují hluk pronikající z vnější strany dveří o 44 dB. Zvuky o nižší hlasitosti (většina běžných činností) nepropustí vůbec. Dveře splňují ty nejpřísnější protipožární a kouřotěsné požadavky.

Reklama

Související témata:

Načítám