Hlavní obsah

Odhaleno: Prohledali jsme kabelky!

Foto: Ondřej Kroutil

Podívali jsme se do vašich kabelekFoto: Ondřej Kroutil

Reklama

Cukr, sůl, křupky, nakrájené sušené plíce – myslíte si, že jste omylem klikly do rubriky (nepříliš lákavých) receptů? Kdepak! Tyhle věci totiž ukrývají některé z vás, podle naší speciální výzvědné akce, ve svých kabelkách! Nezůstali jsme ale jen u výslechů, čtyřem statečným dámám jsme se do tašky za přítomnosti fotografa „vloupali“!

Článek

Když jsme se vás na Facebooku ptali, co běžně nosíte ve svých kabelkách, prosili jsme i o připsání věku a zaměstnání. Zajímalo nás totiž, jestli má věk nebo povolání vliv na obsah tašek. A výsledek?

Testujeme napříč věkem

Pro nafocení jsme oslovili ženy kolem dvaceti, třiceti, čtyřiceti a padesáti let. Čekali jsme, že nejmladší testovaná slečna přinese nejvíce věcí, ale bylo tomu naopak. Že by byly „dvacítky“ převálcovány těmi staršími? V anketě se ukázalo, že to tak není. Která generace nosí věcí nejvíc, se opravdu říci nedalo. A jak souvisí obsah kabelky s tím, co děláte? Ani u povolání jsme žádné propastné rozdíly nezaznamenaly, kromě nějaké té flashky, vizitek a diářů. Asistentka, studentka nebo realitní makléřka – ty všechny měly v tašce vesměs to samé.

Foto: Ondřej Kroutil

Nejmladší účastnici našeho průzkumu je devatenáct letFoto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Čekali jsme, kolik toho vybalí...Foto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

...ale sympatické studentce stačí pár věcí!Foto: Ondřej Kroutil

Jeden kus nám nestačí!

Bez rozdílu věku nebo zaměstnání jsme všechny na jednu stranu velmi praktické – v tašce poctivě nosíme deštníky, náhradní silonky, vlhčené ubrousky – ale pak se nám tam nesmyslně objevuje jedna věc vícekrát. Není divu, že se stále nosí větší a větší kabelky (nebo spíš kabely?), když v nich taháme několik balení papírových kapesníků, pár propisek (když potřebujeme jednu jedinou, nikdy ji nemůžeme vylovit), tři balíčky žvýkaček a ani lesk nebo balzám nám nestačí jeden. Já jsem jich při úklidu poměrně velké tašky vylovila šest…

Foto: Ondřej Kroutil

Obsah kabelky před námi vysypala i devětadvacetiletá maminkaFoto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Kromě věcí pro chlapečka jsme u ní našli i řadu zkrášlovadelFoto: Ondřej Kroutil

Maminky se pronesou

Něco navíc jsme potom našli u čerstvých maminek, které s sebou nosí spoustu nezbytností pro své ratolesti. Náhradní oblečení pro děti, plínky, bryndáčky, pitíčka, sušenky, dokonce i hračky – to všechno se opravdu může vejít do jedné kabelky?

Foto: Ondřej Kroutil

Do průzkumu se zařadila i naše šestatřicetiletá editorka SabinaFoto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

I ona byla co do počtu věcí poměrně skromnáFoto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Nejstarší zástupkyní byla naše devětačtyřicetiletá čtenářkaFoto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Líčidla frčela v každém věkuFoto: Ondřej Kroutil

Na foto: antibakteriální gel na ruce Yves Rocher, rtěnka Lovely - Bourjois, antisresová kulička Saloos, mini lak na vlasy Essence, balzám na rty LUSH, "zimní krém" na ruce Avéne, vůně v kuličceTreselle - Avon

Na foto: háček na kabelku luxurybags.cz, taštička na kosmetiku catgang.cz, náplast na puchýře Compeed, diář diar-kalendar.cz, zrcátko s pohádkovým motivem MAC, hřejivý medvídek mimishop.cz, zmatňující ubrousky Shiseido, skládací boty do kabelky Redfood - botydokapsy.cz, kapsička na tašky - kabelkysnu.cz

Kabelka nebo kosmetický kufřík?

A ať je nám dvacet nebo padesát, jsme veskrze velké parádnice. Kromě zmiňovaných „mazadel“ na pusu nám nechybí ani oblíbený parfém, zrcátko, deodorant, laky na nehty, tvářenka, korektor, ústní voda, pudr, řasenka nebo rovnou celá kosmetická taštička. A nesmíme zapomenout na jehlu a nit. Člověk nikdy neví, že? Když jde o krásu, neumíme nic nechat doma.

P.S.: A jestli vás zarazily ty nakrájené sušené plíce, tak ty byly samozřejmě pro pejska :-)

Poznala jste se ve článku? Co nesmí chybět vám? Těšíme se na vaše příspěvky!

Reklama

Související témata:

Načítám