Hlavní obsah

Odmítá říct, že mě miluje!

Foto: shutterstock.com

Jeho vztah se změnil, ale rozejít se nechceFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Miluji tě", snad dvě vůbec nejkrásnější slova, která tak rády od našich miláčků slýcháváme. Jenže co dělat, když s nimi náš drahý šetří, nebo jako v případě čtenářky Lenky, je vůbec nehodlá vypustit z úst?!  Co byste dělaly vy na jejím místě? A dá se vyznání lásky nějak vynutit?

Článek

S Jirkou jsem už tři a půl roku a z toho ten poslední společně bydlíme v domku nedaleko Prahy. Oba každý den dojíždíme do hlavního města do práce a potkáváme se tak až večer okolo osmé, někdy i později. Spolu býváme hlavně o víkendech. Někdy zajedeme na výlet, chodíme do kina, posedíme v restauraci u večeře a vyprávíme si, jaký jsme měli týden. To všechno je hezké.

Jenže k tomu, abych řekla, že náš vztah je dokonalý, mi něco podstatného chybí! K lásce podle mého patří i to, že se ti dva dokážou bavit o svých citech a pořádně si je vyznat. My se jednou týdně před spaním pomilujeme a skoro každé ráno si dáme před odchodem do práce pusu. Ale aby mi můj drahý řekl, že mě má rád nebo že mě miluje, toho se snad už nikdy nedočkám!

Dříve mu to šlo

Mohlo by se zdát, že Jirka už má takovou povahu. To ale není pravda. Ještě před rokem a půl mi často říkal, jak mě miluje, jak je se mnou šťastný a že konečně našel smysl svého života. Pak ale nastal v našem vztahu nečekaný zkrat a my jsme se na půl roku rozešli s tím, že oba potřebujeme pauzu. Už jsme si zkrátka lezli na nervy a hádali se kvůli maličkostem. Pak jsme se k sobě vrátili, protože jsme usoudili, že nám spolu bylo přece jen dobře.

Foto: shutterstock.com

Důvěrných chvílí pomalu ubýváFoto: shutterstock.com

S nadšením jsem se do našeho obnoveného vztahu vrhla. A myslím si, že i Jirka si nový začátek užíval. Právě tehdy jsme se rozhodli začít spolu bydlet. Krátce nato ale začal náš vztah upadat a já si uvědomila, že vlastně od té doby, co jsme si dali onu pauzu, mi vlastně ani jednou nevyznal lásku. Žádné „miluji tě“, „mám tě rád“ nebo třeba „těším se na tebe“. Nic z toho, co předtím dokázal říkat tak často, už neslýchám.

Rozchod nechce

Zkoušela jsem si s ním o svých pocitech promluvit. „Náš vztah už nikdy nebude to, co býval. Ale ukončit ho nechci, mně to takhle vyhovuje a myslím, že si rozumíme,“ zněla Jirkova odpověď. Když jsem se zeptala, zda mě miluje, řekl, že mě nechce opustit. Ale přímé odpovědi se neustále vyhýbá!

Snažím se, aby se ke mně začal zase chovat jako dřív a abych tato slova ještě někdy slyšela. Bohužel mám pocit, že čím více se snažím vylepšovat náš vztah, tím více si je mnou jistý a o moji přízeň přestal usilovat úplně.

Co byste Lence poradila? Má podle vás smysl ve vztahu pokračovat? A jak často si onu kouzelnou větu „miluji tě“ říkáte s partnerem vy? Napište nám na info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám