Hlavní obsah

Odvažte se. V topu bez ramínek!

Foto: Isifa

Topy bez ramínek působí sexy a uvolněněFoto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Topy bez ramínek jsou skvělou variantou letních tílek, triček a lehkých blůziček. A tak když se vám všechny klasické vršky omrzí, sáhněte po tomto zajímavém kousku oblečení, který dokáže být, i přes svůj jednoduchý střih, zatraceně sexy!

Článek

Většina z vás má k topům bez ramínek dosti rozpačitý přístup. Na jedné straně se vám líbí, na druhé vám ale přijdou nepraktické a vy už se vidíte, jak si neustále popotahujete vrchní část a jak se bojíte jakéhokoli většího pohybu, abyste všem neukázaly, čím vás příroda obdařila! Samozřejmě – takovýto top potřebuje o něco více pozornosti než obyčejné tílko – občasná kontrola je opravdu nutná, ale hysterickému vytahování topu až ke krku v intervalu 5 vteřin se lze jednoduše vyhnout!

Zaprvé si musíte pořídit správnou velikost – kolem prsou by měl být top dost upnutý, aby vám nepadal, ale zase ne tak, aby se vám zarýval do kůže a tvořil v oblasti podpaží nehezké převisy. Materiál by měl být elastický, pokud není, je jeho vršek řešen gumičkou nad prsy – opět si dejte pozor, aby vás gumička nepřetínala vejpůl! Pod takovýto top jděte buď jednoduše naostro (elastický vršek vám udělá skutečně hezký tvar prsou), nebo s hladkou podprsenkou bez ramínek (pokud máte ňadra větší nebo již nemají tak pevný tvar, oblečte si pod top elastickou podprsenku, která je také bez ramínek a končí pod prsy) – nikdy nekažte efekt holých ramenou silikonovými ramínky! Koukněte se na náš přehled letních topů, a přestaňte se jich bát!

Volný střih – odhalí ramena a zakryje bříško

Tyto topy mívají upnutou vrchní část a pod prsy jsou volné, nebo je jejich vršek balonového střihu s gumičkou nad prsy – ty jsou často doplněné tkaničkou, jež dodává volnému topu tvar a upozorňuje na pas či boky. Takovýto top má dokonalou krycí schopnost především v oblasti bříška (jak se zbavit většího bříška najdete zde: Sexy bříško za 15 minut? Ano!), a pokud je delšího střihu, tak i boků – nemusejí se ho tak bát ani boubelky.

Opět si pohrajte s proporcemi a k volnému střihu zvolte kontrastní spodek – upnuté džíny nebo šortky. Na krk zavěste dlouhý náhrdelník, který opticky protáhne šíji, a na uši dlouhé náušnice, které doladí celkový vzhled. Pokud má top šev oddělující horní a dolní část, můžete na tomto místě nosit i pásek. Jste-li silnější postavy a bojíte se mít odhalenou tak velkou část těla, k větší jistotě vám pomůže lehké bolerko na zapínání nebo výraznější náhrdelník, který odvede pozornost od širších paží i ramen.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 273 Kč, Pimkie 241 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 546 Kč, Asos 273 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 273 Kč, KappAhl 349 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto: vše Asos 328 Kč, 1147 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 410 Kč, Tally Weijl 314 KčFoto: archiv firem

Upnutý střih – jednoduchý, ale tak sexy!

Upnuté topy jsou určeny především pro štíhlé postavy – jejich jednoduchý trubicový střih totiž odhalí veškeré nedokonalosti. Na výběr máte z obyčejných bavlněných, které na sebe upozorňují zářivou barvou či zajímavým vzorem, nebo zdobených flitry, koženými pásečky či řasením. Střihově jsou si tyto topy velice podobné, liší se ale délkou a pak ještě tvarem horní linie – ta může být buď rovná, nebo mít srdíčkový (vykrojený) tvar, který více zvýrazňuje prsa a dodává jim opticky na objemu (tipy na objemnější poprsí najdete ve článku Stylistka radí: Jak zvětšit poprsí).

Delší topy můžete zkombinovat s legínami a podpatky a dotvořit tak krásnou štíhlou siluetu. K topu můžete obléct i objemnější sukni nebo harémové kalhoty – podle míry zdobení vršku zvolte v nepřímé úměře výraznost a množství doplňků. Ale pamatujte, že jednoduchý bílý top bez ramínek společně s opálenými nahými rameny má také hodně do sebe!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 273 Kč, Tally Weijl 483 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 300 Kč, H&M 109 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1775 Kč, H&M 109 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 683 Kč, H&M 109 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 205 Kč, Vero Moda 241 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Vero Moda 410 Kč, Tally Weijl 241 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto: vše Tally Weijl 386 Kč, 314 KčFoto: archiv firem

Jak se cítíte v topu bez ramínek vy? Dáte mu tohle léto šanci?

Reklama

Načítám