Hlavní obsah

Ohnivé flamenco rozpálí Moravu

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nechte se strhnout rytmem flamencaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělský tanečník José León je muž s nejrychlejšíma nohama na světě. V Guinnessově knize rekordů je zapsán, že za vteřinu dokáže provést neuvěřitelných 27 úderů chodidlem. Své taneční umění předvede i českému obecenstvu už 17. ledna!

Článek

Po velikém loňském úspěchu, kdy nadchl brněnské diváky svým vystoupením, se španělský tanečník José León opět vrací do České republiky s novou taneční show. V ní ukáže nejen své rychlé nohy, ale především nádherný tradiční španělský tanec flamenco.

José se narodil v Córdobě a už ve čtyřech letech začal tančit flamenco a další klasické španělské tance. Svůj neobvyklý a jedinečný talent později rozvíjel na prestižních tanečních školách po celém Španělsku, ve 14 letech dokonce začal vyhrávat národní taneční soutěže.

V 17 letech založil svou taneční skupinu, se kterou sklízel úspěch po celé zemi. Po Evropě vystupuje již deset let, a to v doprovodu své skupiny Fantasía Espaňola. Jeho umění už mohli ocenit diváci např. ve Francii, Itálii, Španělsku, Německu, Rusku a Chorvatsku.

Nechte se také vy unést rytmem flamenca. Sedmičlenná taneční skupina spolu s vynikajícím flamencovým kytaristou Dieguitem Cortésem připravili nové strhující vystoupení prostoupené temperamentními vibracemi rytmické hudby a nespoutanou vášní.

Foto: Wap Doo Wap

Plakát k představeníFoto: Wap Doo Wap

José León a Fantasía Espaňola, Dieguito Cortés El Poder del Flamenco Pasion Ostrava - sobota 17. ledna od 20.00 hodin - Dům kultury města Ostrava Brno - neděle 18. ledna od 20.00 hodin - Janáčkovo divadlo v Brně Program je bez přestávky a trvá 90 minut Lístky k dostání v předprodejích

Reklama

Načítám