Hlavní obsah

Okna plná jara: Vyrobte si jednoduché a originální dekorace

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se, že nepříjemné mrazy máme za sebou, takže teď už se můžeme jen těšit na pořádné jaro. Zkraťte si čekání výrobou krásných dekorací do oken, se kterými vám mohou pomoci třeba i vaše děti.

Článek

Patříte k tvůrčím typům a rádi si zdobíte dům či byt originálními dekoracemi? Máme pro vás inspiraci, kde hlavní roli hrají symboly jara v podobě ptáčků, barevných květů i větviček vrby jívy s rozvitými pupeny. Ozdobí vaše okna, vstupní dveře i balkony.

Za pět minut hotovo

Jednoduchý, ale efektní věnec můžete ozdobit za chvilku. Stačí si v papírnictví, galanterii či floristických potřebách zakoupit proutěný korpus na věnec, barevné peří, nějakou umělou květinu a dřevěné či plastové ptáčky. Pak už jen vše slepíte tavnou pistolí a připevníte k základu a máte hotovo.

Foto: Greta Blumajerová

Ozdobte věnce umělými květy i ptáčkyFoto: Greta Blumajerová

Ptáčci v klícce

Kovovou klícku jsme pořídili v levných bytových dekoracích a vystlali ji zeleným sisalovým vláknem. Na podestu jsme připevnili umělé ptáčky a dozdobili klícku růžovými kvítky. Pokud milujete podobné „kýče“, určitě se bude tahle dekorace u vás doma na parapetu vyjímat.

Foto: Greta Blumajerová

Roztomilou klícku můžete vystavit třeba na parapet, nebo zavěsit do okna či na terasuFoto: Greta Blumajerová

Kočičky nejen do vázy

Základ v podobě slaměného věnce ozdobte dle své fantazie. My jsme použili umělé zelené listy, které jsme přilepili lepidlem z tavné pistole. Do korpusu jsme zapíchali žlutě obarvené větvičky a vrbu jívu s pupeny.

Foto: Greta Blumajerová

Kočičky jsou typickým symbolem jara i VelikonocFoto: Greta Blumajerová

Ptačí budka s pentlemi

Roztomilá dekorace může vzniknout také z dřevěného vyšívacího kruhu, který jsme zakoupili v textilní galanterii spolu s ptačí budkou a umělým ptáčkem. Pak už jen stačí obmotat obruč větvičkou břečťanu a navázat do spodní části barevné pentle, krajky či korálky na provázku.

Foto: Greta Blumajerová

Jak využít dřevěnou vyšívací obruč? Třeba na tuhle dekoraciFoto: Greta Blumajerová

Zarámované srdce

Romantická výzdoba se hodí nejen na Valentýna, ale navodí u vás správnou pozitivní atmosféru i na jaře. Stačí oživit starý zdobený rám, nebo zakoupit klidně nový plastový, a do něj pomocí tavné pistole vlepit proutěné srdce. Na něj můžete ještě nalepit perličky, kvítka i mašličky, stejně jako na rám drobné dřevěné ptáčky.

Foto: Greta Blumajerová

Tato sladká dekorace může viset na okně, na zdi i na dveříchFoto: Greta Blumajerová

A jaká dekorace se líbí vám?

Související témata:

Načítám