Hlavní obsah

Omládněte v obličeji!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Naše pokožka bohužel nemládneFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen málokterá žena je se svým vzhledem spokojená. S přibývajícím věkem tohle pravidlo platí dvojnásob. Zatímco u našich mužských protějšků jsou vrásky vnímány jako projev zralosti, nás ženy degradují do kategorie „stárnoucích dam“. Bohužel snižování elasticity kůže se nevyhne nikdo z nás, ale dnes už se s tímhle faktem nemusíte nutně smířit a můžete jednoduše vrátit čas o pár let zpět. Jaké jsou možnosti?

Článek

Ideální rty? Proč ne!

Úpravy rtů nejsou dnes žádnou novinkou. Proč to vlastně děláme? Nejde jen o to být ještě ve čtyřiceti sexy jako Pamela Anderson. Úprava rtů se rozhodně nezastavila u metody napěchování silikonu do horního rtu a stejně tak klientela v čekárnách klinik plastické chirurgie významně zestárla. Proč? Tvar rtů se během života mění. Pominu případy po havárii apod. Viníkem je věk. S přibývajícími roky kůže tváří ochabuje a rty se vtáčejí směrem do úst, čímž dochází k jejich zmenšení. Nejenže přestávají vypadat mladě, ale mění výraz celého obličeje.

Bezbolestná metoda

Než se vypravíte na plastiku, můžete zkusit speciální druhy kosmetických přípravků, které dokáží spolu s osvědčenými triky vizážistů doslova divy. Často k ideálu pomůže jen odborná pomoc a správné přípravky.

Výplně

Podle stavu pokožky je v některých případech nutné zajít dál – sáhnout po některé metodě estetické medicíny. S použitím tzv. výplňových materiálů, které se buď vstřebávají, nebo ne, se může dosáhnout zvětšení objemu a také zlepšení tvaru rtů. Ptali jsme se v Asklepionu, jaké materiály se k těmto účelům používají. Nejčastěji se k tomuto účelu zde používá kyselina hyaluronová (novinkou je i její vylepšená forma Juvéderm ULTRA, protože má jemnější konzistenci, což umožňuje citlivější a přesnější aplikaci injekční jehlou. Doba působení je víc než jeden rok.).

Kyselina hyaluronová se vstřikuje do rtů tenkou jehličkou a vyplňuje tak místa, kde je třeba zvětšit objem. Patří mezi vstřebávající se materiály, proto je třeba cca po čtyřech měsících zákrok opakovat. Pro trvalé zvětšení rtů se dříve používali např. Artecoll či Dermalive (nevstřebatelné výplně), ale od jejich aplikace se v současnosti upouští. Všechny tyto zákroky se provádí v lokální anestezii i proto, abyste si mohla korigovat počínání lékaře. Počítejte také s otokem, který po jednom až dvou dnech opadne. Po úrazech či haváriích sahají specialisté k poslední metodě, plastice rtů.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zkuste nejdříve kosmetické přípravkyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Prokoukněte

Mnohé z nás velmi brzy začnou trápit mimické vrásky okolo očí. K jejich odstranění se používají speciální přípravky (Botox, Dyisport), které po vstříknutí pod kůži přeruší nervosvalové spojení a zabrání tak mimickému svalu v jeho smršťování, čímž se omezí tvorba mimických vrásek. Aplikaci je třeba cca po čtyřech měsících (někdy déle) zopakovat.

Narovnejte si čelo

Ach ty naše zlozvyky. Nemusí vám být ani padesát, dokonce ani čtyřicet, přesto vaše čelo dokáže prozradit všechny neblahé návyky. Trocha mračení nebo údivu, a vrásky jsou tu! Vyhladit čelo se dá opět mnoha způsoby. Jako prevence slouží nejrůznější kosmetické kúry. Když už je problém patrný, je lepší se svěřit odborníkům.

Na čelo se nejlépe osvědčily chemický peeling nebo laserové metody. Výrazné mimické vrásky se dají řešit i endoskopickým zákrokem (Endotine browlifting). Pouhé tři vpichy ve vlasaté části hlavy postačí, aby se čelo zvedlo. Lékař je následně uchytí pomocí speciálních závěsů. Nemusíte se bát ani pooperačních jizev, ranky se rychle hojí. Jedinou nevýhodou je, že se neodstraňuje přebytečná kůže z čela a rekonvalescence trvá delší dobu (cca tři týdny).

Populární a efektní je i metoda feather-lift. Lékař zavěsí kůži na speciální vlákna, která zavede pod povrch. Efekt vydrží cca dva roky. Zákrok se provádí v místním znecitlivění. Pokud je to nevyhnutelné, přistupuje se i ke klasické plastice čela (face-lift). Odstraňuje se při ní část přebytečné kůže, ale i tuku v podkoží. Kůže se vytáhne a následně všije vmístěnou pozici. Operace se provádí v celkové anestezii. Hospitalizace trvá 1–2 dny a rekonvalescence 14 dní.

Jednou z novinek je také metoda "Elevace", která se používá zejména k vypnutí vrásek na čele. Jak se metoda provádí můžete zhlédnout na přiloženém videu.

Metody omlazení pleti

Omnilux – terapie speciálním přístrojem (biostimulačním světlem) vhodná pro prevenci vzniku vrásek. Červené světlo oživuje kolagenová vlákna pod kůží a pomáhá pleť vypínat.

Chemický peeling – Slouží k regeneraci a omlazení pleti. V Asklepionu si můžete dopřát klasický dermatologický peeling na bázi kyseliny glykolové. Výsledky jsou takřka srovnatelné s chirurgickou léčbou.

Laserová rejuvenace – Provádí se pomocí laseru, díky jeho paprskům se v hlubokých vrstvách kůže stáhnou povolená kolagenová vlákna. Ta stará a poškozená se vstřebají. Cca během šesti týdnů se začínají tvořit nová, pružnější.

Laserový resurfacing – provádí se tzv. erbiovým laserem, kterým se vyhlazují vrásky nebo jizvičky částí nebo celého obličeje. Při zákroku je nutné místní znecitlivění nebo analgosedace. Výsledkem je radikální vypnutí pleti a celkové omlazení. Doba hojení: 2–4 týdny.

ENDOTINE Lift– jedna z nejmodernějších metod, při níž se používají speciální vstřebatelné implantáty, které chirurg drobným řezem zavede pod kůži a pokožku na ně připne v nové, omlazené pozici. Hodí se pro vypínání oblastí čela, obočí, tváří, nosoretních vrásek i krku. Doba hojení 1-2 týdny.

SURGIWIRE (chirurgický drát) – moderní metoda používaná na nosoretní rýhy. V lokální anestezii se zavede do podkoží speciální chirurgický drát - pilka, kterými se vrásky „podetnou” a následně ručně vyhladí. Počítejte s dobou hojení 4–7 dní.

Face-lift – Nejradikálnější chirurgická metoda na vypnutí vrásek obličeje nebo krku. Dosáhne se tak výrazně mladšího vzhledu. Provádí se v analgosedaci nebo celkové anestezii. Hospitalizace trvá 1–2 dny a rekonvalescence 10–14 dní.

Ať už zvolíte jakoukoli metodu, doufám, že s výsledkem budete spokojené a vaše okolí to patřičně ocení!

Reklama

Načítám