Hlavní obsah

Penis! Záleží na jeho velikosti?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Velikost penisu řeší každý mužFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Penis je něco jako rodinný klenot - obojí je zapotřebí leštit... Záleží ale na jeho velikosti? A jsou ženy spokojeny s tím, jaký kousek mají doma?

Článek

Který muž by aspoň jednou v životě neřešil, jestli má vyhovující velikost penisu? Každý! Nad svým vybavením se trápí mnoho mužů po celý život a řeší otázky, jestli je jejich penis dostatečně veliký. A taky mnohdy dospějí k závěru, že tomu tak není. Přitom většina žen jsou s pyjem partnera spokojené, tedy aspoň podle výzkumu - 85 % odpovědělo, že velikost milencova penisu jim vyhovuje. Nestresují se tedy muži trochu zbytečně? Asi ano, neboť fakta o penisu mluví jasně:

  • Pyj u mužů všech ras je při vzrušení skoro stejně dlouhý.
  • Penis, který je v ochablém stavu malý, dosáhne při erekci prodloužení skoro o 100 %. Ten, jež patří mezi ty větší, se ve stejné fázi dokáže „protáhnout" o 70 %.
  • Veliké penisy zpravidla u žen nejsou příliš populární, styk s nimi může být bolestivý. (Odtud asi to rčení, že i s malým kašpárkem se dá hrát veliké divadlo.) V anketách jsou vítané ty průměrné a spíš než délka je důležitější šířka.
  • Při vzrušení je penis u většiny mužů dlouhý v rozmezí 14-18 cm.
  • V porovnání velikost versus plodnost není spojitost. Mohutné torpédo může být impotentní stejně tak jako menší nádobíčko. (Nemusí si navzájem nic vyčítat.)

Jak penis funguje?

Penis je svalovitý orgán houbovité struktury a pole přímo napěchované nervovými zakončeními. V ochablém stavu je dlouhý přibližně 5-10 cm. Cokoliv prováděné s jemností, je pro muže velmi příjemné. Podíváme-li se na něj více do hloubky, obsahuje tři houbovitá tělesa s dutinami, které se plní krví, když je penis vzrušený (tento proces se někdy nazývá tumescence, ale nám postačí výraz zduření). Pyj následně nato ztvrdne a ztopoří se (erekce). Čili dráždění tělesného i duševního charakteru zapříčiní větší přítok krve do penisu, důsledkem menšího odtoku krve dochází k jeho zvětšení a vnitřní tlak ho napřímí - ztopoří. A takhle to prostě funguje, ať je pyj menšího či většího vzezření - bez rozdílu.

Mít tak ideální míry

Nicméně průměrná velikost je nejvíce žádoucí. Ale co s tou menší? Penis lehčí váhy se může trochu přetvařovat a působit jako větší, když žena při styku roztáhne nohy, pokrčí je a podepře si zadeček polštářem. Výsledkem je hlubší proniknutí a docílení pocitu „zaplnění". Vhodná je i psí poloha zezadu kvůli těsnému přimknutí obou pohlaví. Nejlépe se ale jeví ta na koníčka, neboť stimulací poštěváčku je větší šance na prožití orgasmu. Další alternativou je také vakuová pumpa zakoupená v sexshopu. Nemůžeme v souvislosti s jejím používáním mluvit o trvalých výsledcích, nicméně to krátkodobé zlepšení přeci stačí. A co dělat s objemným penisem? Tady každá rada drahá - musíte si na něj zvyknout, pokud chcete...

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Poloha zezadu je zaručený úspěchFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Pyj nejlepší ze všech

Na velikosti sice záleží, ale ne v takové míře, jak si muži myslí. Malé proporce se dají vyvážit laskáním a zdokonalením se např. v orálním sexu a je jen velmi málo žen, které si potrpí na veliké penisy. Jak kdysi řekl moudrý Zbyněk z Mělníka: „Penis má být veliký tak, aby nevyčníval z domova, prostě nezanášel do cizích kurníků." Chlapi, tak na tomhle opravdu záleží, neb pro nás ženy je lepší mít penis v hrsti než holuba na střeše.

Reklama

Související témata:

Načítám