Hlavní obsah
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Vlašských a lískových ořechů se letos urodilo dost všude. Máte jich tolik, že je ani do cukroví všechny nepoužijete? Přivolejte už teď trochu té sváteční atmosféry pomocí ořechové bábovky!

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce rumu
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 100 g ořechů
    8
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 200 g cukru krupice
  • 250 g hladké mouky
    1
  • 100 ml oleje
  • 100 ml mléka
    7
  • 4 ks vejce
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Energetická hodnota celkem pro 1 bábovku
Energie15 194,43 kJ
Bílkoviny71,97 g
Tuky184 g
Sacharidy415,39 g
Sůl1,73 g
SAFA28,61 g
Vláknina14,18 g
Cukry218 g
Související témata:

Načítám