Hlavní obsah

Originální doplněk na léto? Veselá kabelka z obalů od bonbonů

Foto: ecoist.com

Tahle psaníčka vám vyrazí dechFoto: ecoist.com

Reklama

Patříte k ženám, které mají rády nevšední a osobité doplňky? Máme pro vás na léto tip. Už jste slyšely o kabelkách z obalů od bonbonů a čokolád? Pokud ne, přečtete si náš dnešní článek. Navíc se dozvíte sladké tajemství, jak si takovou kabelku vyrobit.

Článek

Hravé, veselé, originální, a hlavně ekologické. Takové jsou kabelky, které vám nyní představíme. U nás se prodávají už přes rok a jsou stále populárnější. Hodí se pro každou příležitost a nejoblíbenější jsou psaníčka na party. Hýří totiž všemi barvami i leskem a skvěle oživí váš večerní look. Stejně jako psaníčko, které si můžete vlastnoručně dozdobit podle návodu v našem článku zde.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): ecoist.com 2800 Kč, candy-kabelky.cz 2890 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): ecoist.com 800 Kč, candy-kabelky.cz 890 KčFoto: archiv firem

Originály až z Mexika

Pozastavily jste se nad titulkem článku a říkáte si, co je to za nesmysl? Jak můžou asi vypadat kabelky z obalů od bonbonů? Věřte, že docela nápaditě. Vyrábí se totiž původní řemeslnou technikou starověkých Mayů, kteří dříve používali k výrobě svých produktů palmové listy. Nyní se však nařežou proužky nepromokavých obalů od čokolád, bonbonů či limonád na tenké plátky, které se následně skládají a sešívají dohromady (viz video níže). Originální stylové doplňky tedy logicky pocházejí z Mexika a dnes se nazývají Candy Handbags.

A právě proto, že vznikají z nevyužitých obalů, se dá říci, že jejich výroba je šetrná k přírodě. „Pokud si navíc jednu z kabelek koupíte, přímo tím podpoříte konkrétní rodiny ze sociálně znevýhodněných skupin původních obyvatel Mexika," vysvětluje zástupce společnosti Candy Handbags Efrain Pardo. Výhodou tohoto materiálu je i vysoká pevnost a stálost. Větší tašky, určené rovněž na nákup, se tak nemusíte bát naložit, jak jste zvyklé. Kladem je navíc snadná údržba pomocí navlhčeného hadříku.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): candy-kabelky.cz 990 Kč, ecoist.com 600 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): candy-kabelky.cz 2190 Kč, ecoist.com 450 KčFoto: archiv firem

Na party, do práce i k vodě

Můžete si být jisté, že tyhle kabelky nikdo rozhodně nepřehlédne, a tak vám zaručí, že budete středem pozornosti při každé příležitosti. A kdy jindy se stylově blýsknout než na letní party i na blížící se dovolené? Pro tyto případy tedy doporučujeme pořídit si psaníčko s bláznivým barevným potiskem či s metalickými odlesky, které jsou velmi trendy, nebo velké modely podobné plážovým taškám. „Nejpopulárnější jsou u nás psaníčka Party Candy a Big Party Candy a nyní je také velmi oblíbená nová Office Candy, do které se vejdou s přehledem i desky o rozměrech A4,“ upřesňuje Karolína Dlouhá z obchodu Candy-kabelky.cz.

V internetových e-shopech, kde se prozatím dají u nás tyto kabelky sehnat, však najdete i jednoduché varianty v čistě bílé a klasické černé barvě. Jsou jistě univerzálnější a budou se vám hodit i do práce ke kostýmku. Kabelky menších rozměrů jsou většinou doplněné poutkem na zápěstí nebo jedním uchem přes rameno, ale modely do města zdobí buď kožený řemínek přes rameno, nebo dvě velká ucha pro větší zátěž.

Foto: archiv firmy

Na foto: vše candy-kabelky.cz 429 Kč, 890 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): candy-kabelky.cz 1740 Kč, fler.cz/škutypa 420 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): ecoist.com 4000 Kč, fler.cz/telula 331 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): fler.cz sunny flower 950 Kč, ecoist.com 2800 KčFoto: archiv firem

Pro tvůrčí typy

Technika výroby kabelek není žádným velkým tajemstvím, a pokud jste tedy zručné a chtěly byste si podobnou tašku zkusit udělat doma, máte možnost. Buď dáte vale dietě a nasbíráte si pěknou řádku obalů od vaší oblíbené laskominy, nebo si připravte třeba použité přečtené časopisy a balicí papíry. Ty můžete ještě podlepit průhlednou izolepou, aby lépe držely, a pustit se do práce podle návodu na následujícím videu.

Další doplňky v „candy“ stylu

Zaujaly vás netradiční pestrobarevné kabelky a líbily by se vám i podobné doplňky ve stejném designu? Zkuste třeba i pouzdro na mobil, náramky a náušnice nebo pásek. Můžete ho nosit samostatně nebo sladěný, každopádně se vsaďte, že se vás nejedna kamarádka zeptá, odkud ho máte. K dostání jsou též různé klíčenky a přívěsky na klíče, ale ty už samozřejmě schované v kabelce tolik obdivu nejspíše nesklidí.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): candy-kabelky.cz 790 Kč, fler.cz sunny flower 180 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): fler.cz/škutypa 77 Kč, ecoist.com 200 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše ecoist.com 200 Kč, 400 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): fler.cz/škutypa 280 Kč, ecoist.com 200 KčFoto: archiv firem

Tip redakce: Další inspiraci na nevšední oživení vašich letních outfitů najdete také v našem článku: Chcete originální doplňky? Zkuste ty průhledné!

A jak se líbí tyhle bláznivé kabelky vám? Dejte nám vědět v diskusi.

Reklama

Související témata:

Načítám