Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Rolády mají několik nezpochybnitelných plus: těsto je hotové hned, pečou se pár minut a na ztuhnutí jim stačí také jen chvilka. Neváhejte a vyzkoušejte oříškovou s malinami!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 100 g lískových oříšků
  • 170 g cukru krupice
  • 5 ks vejce
  • 1 lžička vanilkové tresti
  • 70 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 150 g malin
  • 2 lžíce griotky
  • 100 g mléčné čokolády
Článek

Postup

01.

Čokoládu rozpusťte, naneste ji na plastové prkénko a dejte asi na 20 minut ztuhnout do lednice.

02.

Zapněte troubu a vyhřejte ji na 180 stupňů Celsia.

03.

Žloutky vyšlehejte s cukrem do hladké pěny a postupně přidejte vanilkovou tresť, sníh z bílků, mouku prosátou s práškem do pečiva a namleté oříšky. Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, který jste navíc posypali trochou cukru. Plech vložte do trouby a pečte asi 20 minut dozlatova.

04.

Upečený plát překlopte na mokrou, dobře vyždímanou utěrku, roládu zabalte a nechte asi 10 minut vychladnout.

05.

Vyšlehejte šlehačku a zamíchejte do ní rozmačkané maliny a griotku.

06.

Zchladlou roládu rozrolujte, pomažte malinovou šlehačkou (jednu lžíci si jí nechte stranou) a zase zamotejte. Zabalte ji zpět do vlhké utěrky a uložte do lednice asi na 20 minut ztuhnout.

07.

Čokoládu vyndejte z mrazáku a škrabkou na brambory z ní naškrábejte čokoládové hobliny. Vychlazenou roládu pomažte jen „na zatření pórů“ troškou zbylé malinové šlehačky a posypte čokoládovými hoblinami. Hotovo!

Energetická hodnota celkem pro 1 roládu
Energie13 819,5 kJ
Bílkoviny65,31 g
Tuky184,95 g
Sacharidy339,08 g
Sůl1,28 g
SAFA76,2 g
Vláknina21,8 g
Cukry256,63 g
Související témata:

Načítám