Článek
Postup
01.
Čokoládu rozpusťte, naneste ji na plastové prkénko a dejte asi na 20 minut ztuhnout do lednice.
02.
Zapněte troubu a vyhřejte ji na 180 stupňů Celsia.
03.
Žloutky vyšlehejte s cukrem do hladké pěny a postupně přidejte vanilkovou tresť, sníh z bílků, mouku prosátou s práškem do pečiva a namleté oříšky. Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, který jste navíc posypali trochou cukru. Plech vložte do trouby a pečte asi 20 minut dozlatova.
04.
Upečený plát překlopte na mokrou, dobře vyždímanou utěrku, roládu zabalte a nechte asi 10 minut vychladnout.
05.
Vyšlehejte šlehačku a zamíchejte do ní rozmačkané maliny a griotku.
06.
Zchladlou roládu rozrolujte, pomažte malinovou šlehačkou (jednu lžíci si jí nechte stranou) a zase zamotejte. Zabalte ji zpět do vlhké utěrky a uložte do lednice asi na 20 minut ztuhnout.
07.
Čokoládu vyndejte z mrazáku a škrabkou na brambory z ní naškrábejte čokoládové hobliny. Vychlazenou roládu pomažte jen „na zatření pórů“ troškou zbylé malinové šlehačky a posypte čokoládovými hoblinami. Hotovo!