Hlavní obsah

Osušky a prostěradla z bambusu

Bambus hýbe světem. Slouží hlavně alergikům, ale udělá službu i ostatním, protože odolává bakteriím.

Článek

Doba se mění a služby i produkty, které kupujeme, se neustále inovují a přizpůsobují našim potřebám. A tak je to i v případě bytového textilu, který v dnešní době prochází velkým vylepšením díky bambusovému vláknu. To je na současném trhu poměrně nováčkem, avšak jeho popularita vzrůstá. Důvod je jednoduchý, bambus totiž účinně zamezuje vzniku bakterií, plísní a roztočů, a tím pádem je ideální nejen pro alergiky.

Bambusové froté prostěradlo – tmavě šedá

Dokonalost v každém ohledu

Bambusové vlákno je takový malý zázrak, samotná rostlina je díky rychlému růstu snadno obnovitelným zdrojem a umožňuje pěstování bez použití barviv a pesticidů. Produkty s příměsí bambusu jsou přirozeně hypoalergenní a mají antibakteriální a antistatické vlastnosti. U bambusových prostěradel na dotek snadno poznáte, že jsou jemnější než jejich standardní ekvivalenty, a mají vynikající termoregulační schopnosti, díky kterým v létě chladí a v zimě naopak zahřejí. Určitě je příjemné také to, že tato prostěradla zakoupíte jak v jersey, tak i froté variantě.

Bambusové osušky do nepohody

Nikdo nemá rád zápach způsobený teplem a vlhkostí. V létě se mu bohužel úplně nevyhneme, neboť často přenášíme své věci z koupaliště nebo sportovního vyžití. Vlhké prostředí se tak stává semeništěm nežádoucích organismů. S bambusovým ručníkem nebo osuškou se ale těmto nepříjemným záležitostem můžete vyhnout. To ale není vše! Taková bambusová osuška dokáže pojmout až čtyřikrát více vlhkosti než její bavlněná předchůdkyně.

Bambusová osuška MINA – tmavě oranžová

Kde a jak nakoupit

Pokud jste se rozhodli, že bambusové prostěradlo nebo ručník musíte mít, vybírejte pečlivě. Určitě si nezapomeňte zkontrolovat poměr bambusového vlákna u konkrétních produktů. Čím vyšší tento poměr je, tím větší je odolnost před bakteriemi a plísní. Zkušený prodejce by vám měl umět doporučit výrobek přímo na míru. Doporučujeme internetový obchod RodinneBaleni.cz, kde se vám dostane odborné rady i pestré nabídky dalších lůžkovin.

Reklama

Načítám