Hlavní obsah

Otestovali jsme novinku: Jídla se vaří z krabic!

Foto: Petr Makovička

Luxusní večeři pro dva vám přinesou v krabici s receptem až domůFoto: Petr Makovička

Reklama

Pro luxusní večeři z kvalitních surovin už nemusíte chodit do exkluzivních restaurací! Stačí zvednout telefon, objednat si krabici přímo s připravenými surovinami na dvě porce a uvařit! Přesně tak totiž funguje nová služba, která si získává srdce pražských gurmánů. Ani my jsme nemohli zůstat pozadu a „krabičky“ jsme okamžitě otestovali!

Článek

„Dobrý den, za patnáct minut jsem u vás,“ oznámil mi hlas do telefonu, když jsem celý natěšený očekával objednané krabice se surovinami na pštrosí steaky se salátem a šťouchanými brambory a dvě porce čerstvých těstovin s pikantní sicilskou omáčkou. A opravdu, za chvíli už jsem pyšně kráčel do redakční kuchyně se dvěma obrovskými náklady a ihned je ukazoval kolegyni Janě Chmelíkové, která se spolu se mnou rozhodla otestovat službu pro pražské milovníky jídla.

Jak to funguje

Princip je vcelku prostý. Na jejich internetových stránkách si stejně jako my vyberete jedno z nabízených jídel (například uruguayský hovězí steak, krůtí maso s rozmarýnem nebo třeba dančí kýtu s čerstvými těstovinami), vložíte do nákupního košíku, napíšete, kdy chcete vše doručit, a pak už jen celí natěšení netrpělivě čekáte. Ceny se v zásadě pohybují mezi 300 až 550 korunami za dvě porce plus stokoruna za dopravu.

Foto: Petr Makovička

Při vybalování čekalo na Janu s Michalem nejedno překvapeníFoto: Petr Makovička

Kurýr vám pak doveze krabici s receptem a surovinami, ze kterých celé jídlo připravíte. Ostatně o tom, že ony suroviny nejsou jen obyčejné potraviny ze supermarketu, jsme se přesvědčili na vlastní oči, a hlavně na vlastní chuťové buňky. Zaujaly nás:

  • nefiltrovaný olivový olej, který voněl naprosto božsky,
  • banánová šalotka, kterou v supermarketu neseženete, i kdybyste se rozkrájeli,
  • český česnek, tedy žádné čínské varianty s milionem miniaturních stroužků bez chuti a vůně,
  • kvalitní pštrosí maso, které krásně vonělo, vypadalo i skvěle chutnalo,
  • opravdu čerstvé svazečky bylinek, které se s těmi trhanými v obchodech nedají vůbec srovnávat,
  • koření, které sice bylo potřeba rozdrtit v hmoždíři, ale ta námaha stála za to,
  • čerstvé vaječné těstoviny, které po třech minutách vaření byly připravené k podávání a ukázkově al dente.

Majitel firmy Torad je známý tím, že je blázen do jídla, a proto prý tomu, než vůbec nějakou z potravin zařadí do krabičky, předchází několikatýdenní testování různých dodavatelů. A je to znát!

Foto: Petr Makovička

Kvalitními surovinami se tady nešetříFoto: Petr Makovička

Připravit, pozor, teď!

Zatímco já jsem se nemohl dočkat chvíle, kdy poprvé v životě ochutnám pštrosí maso, a to hned vlastnoručně připravené, Jana se vrhla do přípravy italských těstovin se salátem z cukety. Pokrájenou cuketu krátce povařila v roztoku jablečného octa, nechala vychladnout, přidala citronovou šťávu, natrhanou mátu a výsledek byl přímo famózní!

Foto: Petr Makovička

Michal se rozhodl pro pštrosí steakyFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Veškeré suroviny byly připravené ve správném množství a čerstvéFoto: Petr Makovička

Na mně bylo naplnit pštrosí kapsy sušenými rajčaty, rozmarýnem a česnekem, nechat dvě hodiny marinovat, opéct na pánvi a poté spolu se šťouchanými bramborami krátce dopéct v troubě. Jana pak už jen z plněného střívka, posekaných konzervovaných rajčat a čerstvých tagliatelle vykouzlila své hlavní jídlo a mohli jsme se na ty luxusní hody bez upejpání vrhnout. Když nepočítám dvě hodiny potřebné na marinování masa, měli jsme oba hotovo za hodinu. Chuťově se obě varianty skutečně vydařily, pštrosí maso bylo krásně šťavnaté, rajčatová omáčka na těstovinách jemně pálila, a hlavně chutnala!

Foto: Petr Makovička

Výsledek byl skvělý, pštros chutnal jako ve špičkové restauraciFoto: Petr Makovička

Kde je citron?!

Vzhledem k tomu, že je tato služba teprve v plenkách, natrefili jsme i my na nějaké ty mouchy, které je třeba vychytat. Tou nejzásadnější byl asi fakt, že v krabici chyběl citron na přípravu salátu. Říkáte si, že je to banalita, ale pokud chce třeba muž uvařit večeři, aby omámil smysly své případné přítelkyně, chybějící citron mu na sebevědomí a klidu večer rozhodně nepřidá. Také byl v balení celý pepř, který se musí rozdrtit. Je to daň za vůni a chuť, ale kdo nemá doma hmoždíř nebo mlýnek, z celých kuliček nadšený nebude.

Foto: Petr Makovička

Jana zvolila těstoviny, a už při vaření se těšila na výsledekFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

I Jana měla předpřipravené kvalitní ingredienceFoto: Petr Makovička

Recepty byly vcelku srozumitelné – pokud by si je člověk, který vařil jen párkrát v životě, podrobně prostudoval před začátkem vaření, pravděpodobně by podle nich vykouzlil večeři, kterou byste od originálu z restaurace poznali jen stěží. Takže dáváme velký palec nahoru!

Foto: Petr Makovička

Výsledek byl opět skvělýFoto: Petr Makovička

A jak se nová „krabičková“ donáška surovin líbí vám? Měli byste chuť zahrát si na gurmány, nebo vám to přijde jako zbytečnost? Podělte se o své zkušenosti a názory v diskusi pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám