Hlavní obsah

Ozdoby, které už se nevešly na stromeček? Udělejte z nich krásné dekorace!

Foto: Amilao, Shutterstock.com

Z přebývajících ozdob můžete jednoduše vytvořit krásné interiérové dekoraceFoto: Amilao, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už se nemůžete dočkat, až nazdobíte stromeček? Tak si udělejte zatím jen malou ochutnávku a z ozdobiček vyrobte pár dekorací, které vás naladí na sváteční strunku.

Článek

Patříte také mezi ty, kteří mají víc ozdob, než se může na jejich vánoční stromeček vejít? Tak to je naprosto ideální stav na to, abyste některé z nich použili na dekorace. A rozhodně vás nebudeme tlačit do nějakých velkých akcí – připravili jsme takové tipy, které zvládne opravdu každý!

Svícen bez svíčky

Zbyl vám svícen na nožce? Pak si vyrobte dekoraci, která je velmi skladná a nezabere moc místa – a třeba uprostřed stolu vypadá hezky. Do svícnu natlačte aranžovací hmotu a do ní zapíchněte ozdobu a větvičky jehličí. Pro zakrytí hmoty použijte třásně na stromeček – na ty můžete tavnou pistolí přilepit hvězdičky a přivázat menší kouličky. Jestliže nemáte aranžovací hmotu, vyndejte z ozdoby objímku s háčkem a navlékněte do ní špejli – vložte do svícnu a vyplňte třásněmi. Obojí drží v pohodě.

Foto: Eva Malúšová

Svícen bez svíčky se hodí i na parapetFoto: Eva Malúšová

Stromeček na stůl

Z ruliček od toaletního papíru, koleček nastříhaných z tvrdší plastové lahve, ale i plastové trubky, můžete vyrobit stromeček, do kterého vlepíte kouličky. Jejich velikost záleží na velikosti kolečka – a barevnost čistě na vás. Stromeček může být také libovolně velký, záleží jen na množství „stavebního materiálu“.

Foto: Eva Malúšová

Kolečka stačí omotat stužkou, proužky z balicího papíru nebo provázkem a slepit k soběFoto: Eva Malúšová

Do rámu

Jestli máte doma prázdný rámeček, který zatím čeká na své uplatnění, nachystejte si ho také. Pokud do něj natáhnete stužky či provázek s ozdobami, můžete vytvořit tvar stromečku. Obrázek pak můžete pověsit nebo opřít o zeď.

Foto: Eva Malúšová

Na fotografii vidíte strohý základ stromku. Nebojte se do něj vnést víc barev a natáhnout víc stužek nebo provázků, aby strom dostal objem. K rámu je můžete přilepit tavnou pistolí i připevnit malým napínacím špendlíkemFoto: Eva Malúšová

Od stropu

Jednotlivé ozdoby přivažte na stužku a vytvořte trs, který proložte také na stužku přivázanými kousky jehličnatých větviček. Vznikne tak vlastně stromeček „naruby“, tedy visící od stropu. Můžete ho zavěsit i místo věnce na dveře, pak je ale lepší vybrat nerozbitné plastové ozdoby.

Foto: Eva Malúšová

Vazbu lze doplnit ještě stříbrnými třásněmi nebo stužkami, aby získala na bohatosti i leskuFoto: Eva Malúšová

Vánoce v krabici

Nejjednodušší, co můžete udělat, je nasypat ozdoby do nepoužívaného akvária, velké sklenice nebo vázy či mísy – ideální je čiré a zcela průhledné sklo. Pro objem k nim můžete přidat pruh tylu nebo řídce tkané látky, která nezakryje ozdoby, ale jen je doplní.

Třešničkou na dortu pak bude světelný řetěz, který dá vyniknout lesku ozdob – nejlépe, pokud je na baterie a s umístěním dekorace nejste závislí na zásuvce.

Foto: Eva Malúšová

Dekorace se hodí na okno, ale může posloužit i jako decentní osvětlení chodby nebo pokojeFoto: Eva Malúšová

Které ozdoby na vánočním stromku preferujete? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám