Hlavní obsah

Chcete být originální? Zkuste české tvůrce!

Foto: barajewelry.com

Originální tašky jsou doplněny korálkyFoto: barajewelry.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také vás zajímá hezké oblečení, doplňky, nábytek a máte rády nejnovější trendy? My jsme byli tyto tipy hledat na pražské přehlídce designu Designblok.Tyhle zajímavé kousky si můžete pořídit ale i nyní, kdy přehlídka skončila. Nejzajímavější obchůdky s originální módou totiž najdete na internetu!

Článek

Nesmrtelné botasky

Myslíte si, že botasky patří do prehistorie, a abyste byly trendy, musíte nosit tenisky pouze zahraničních značek? Chyba lávky! Botas totiž dal příležitost mladým designérům, kteří pro něj vytvářejí velmi osobitou kolekci. A je skutečně velmi „cool“ a botasky vypadají prostě úžasně! A to přesto, že nová kolekce Botas Classics 66 je vlastně retro a jedná se o předělávku modelu ze šedesátých let. Na Designbloku byl představen speciální žluto-hnědý model, který byl ke koupi pouze zde. Pokud se vám botasky zalíbí, nemusíte se bát, že byste si nevybraly. V obchodech jsou totiž k dispozici v mnoha barevných kombinacích. A ceny jsou také velmi příznivé – kvalitní kožené boty zakoupíte již za 1600 korun!

Gumáky stále vedou!

Pokud si pod pojmem gumáky představíte ty neforemné černé, ve kterých jste běhaly v dětství po lese, pak jste naprosto mimo. Gumáky jsou totiž současným hitem sezony a vyrábí se jich tolik druhů, až vám budou oči přecházet! My jsme na Designbloku zaznamenali prezentaci firmy Melissa Plastic Dreams, která ani na první pohled výstavu gumáků nepřipomíná. Mohli jsme se zde totiž podivovat různým balerínkám, polobotkám či dokonce lodičkám ze stejného materiálu jako pro klasické gumáky. A zajímavé a originální bylo i zdobení. Našli jsme zde třeba pečeti, vánoční ozdoby… Tuto avantgardní kolekci má na svědomí slavná punková módní návrhářka Vivienne Westwood, takže je skutečně nač se dívat. A rozhodně se nejedná o nenositelné modely z přehlídek – boty jsou to slušivé i pohodlné.

Foto: Michaela Kadlecová

Na první pohled nevypadají jako gumákyFoto: Michaela Kadlecová

Proč šedé tašky na notebook?

Česká značka Popular měla své zastoupení zatím pouze na internetu, bylo tedy zajímavé setkat se s ní na přehlídce tváří v tvář. Nabízí tašky, trička a doplňky. Nám se na jejich prezentaci líbily pěkné malované tašky na notebook nebo velmi vtipná trička (např. s modrým nápisem ČSSD a ptákem). Zaujalo nás také zajímavé osvětlení, které bylo vyrobeno z počítačových pamětí.

Když sportovní tašky, tak originální!

Když se bavíme o taškách, pěkné a neotřelé si můžete pořídit od Boa design. Nabízejí zejména ty sportovní s velkým uchem, aby se daly pohodlně nosit. Tašky jsou vyrobeny ze speciálního vodě odolného materiálu a své věci si v nich můžete organizovat v praktických kapsách.

Tašky s korálky

Na první pohled rozpoznatelný design mají tašky od české značky Barajewelry, která se na Designbloku také prezentovala a jež nabízí velmi originální překrásné a slušivé tašky, které jsou doplněny ručně malovanými korálky. A pokud byste chtěla být skutečně stylová a patřičně sladěná, můžete doplnit tašku šperkem z té samé dílny v podobném duchu - také z korálků a stříbra či vlny!

Foto: najs.cz

Pořiďte si nezvyklé náušnice a přívěskyFoto: najs.cz

Quicksilver i pro ženy

Pokud máte značku Quicksilver spojenou spíše s oděvy pro drsné snowboardisty, nechte se překvapit a podívejte se na její nejnovější kolekci pro ženy. Na Designbloku byla tato kolekce představena v krásných uměleckých fotografiích Báry Plášilové a věřte, že bylo, nač se koukat!

Lego v uších

Na přehlídce jsme zjistili, že rozlet fantazii můžete dát, i co se šperků týče. Dovedete si třeba představit, že byste měly v uších zavěšené lego? Návrháři ze studia Najs nabízejí náušnice a přívěsky na krk nejenom ve tvaru lega, ale také s figurkou od Člověče, nezlob se nebo matkou. Zatímco řetízek je kovový, přívěsky jsou vyvedené v porcelánové bílé.

Objektů zájmu jsme na Designbloku našli ještě mnohem víc a bylo opravdu potěšitelné vidět, že čeští designéři za světovou konkurencí rozhodně nezaostávají. Ba právě naopak. A vám radíme, abyste se po jejich práci poohlédly třeba na internetu. Jejich výrobky nestojí zas tak moc a oproti konfekci mají jednu velkou výhodu: vyrábějí se jen v pár kusech či dokonce jako originály, takže šance, že byste potkaly někoho třeba ve stejném tričku, je opravdu minimální!

Reklama

Související témata:

Načítám