Hlavní obsah
Foto: Candice Bell, Shutterstock.com

Foto: Candice Bell, Shutterstock.com

Svíčkovou s  žampionovou náplní si vychutnáte v létě u grilu i u svátečního stolu.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 120 g žampionů
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 15 g koření na divočinu
  • 1,5 lžičky mleté sladké papriky
  • 4 lžíce oleje
  • 400 g vepřové panenky
  • 10 plátků anglické slaniny
Článek

Postup

01.

Panenku podélně nakrojte a rozklepejte na plát. Poté maso z obou stran osolte, opepřete a přidejte koření na divočinu. Cibuli i houby pokrájejte nadrobno. Plát panenky poklaďte plátky anglické slaniny, cibulí a houbami a vše poprašte paprikou. Zabalte do rolády a zpevněte provázkem nebo párátky. 

02.

Takto upravenou panenku potřete olejem a umístěte na rošt. Během grilování ji občas otočte a potřete olejem, který jste smíchali s kořením na divočinu. Jakmile je maso měkké, provázek nebo párátka odstraňte a nakrájejte na libovolné porce. Podávejte s česnekovými brambory.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 663,82 kJ
Bílkoviny27,46 g
Tuky30,42 g
Sacharidy4,45 g
Sůl5,54 g
SAFA8,92 g
Vláknina1,38 g
Cukry2,4 g
Související témata:

Načítám