Hlavní obsah

Pánové, takhle ne! 5 největších módní hříchů mužů

Foto: Thinkstock

Pánové rozhodně nejsou neomylní. Někdy v módě pěkně tápouFoto: Thinkstock

Reklama

Tohle vám, dámy, nesluší, tohle nenoste, tohle není sexy! To muži říkají třeba o umělých nehtech, vykukujících tangách z džínů či o harémových kalhotách. Ale i oni se dopouštějí módních prohřešků!

Článek

Muži se velmi často vyjadřují k tomu, co se jim na ženách nelíbí, co by neměly nosit a podobně. Co se na to ale podívat i z druhé strany? Tohle jsou zase věci, které se, pánové, nelíbí nám ženám na vás! Představujeme pět velmi častých mužských módních prohřešků!

1. Zaměřeno na kalhoty

Ano, na šňůrkách od tang, které vykukují z kalhot, není nic moc hezkého. Obzvlášť, pokud se jejich nositelka nepyšní dokonalou postavou. Ale je to úplně stejné, jako když si na sebe pánové vezmou vytahané, případně o číslo až dvě větší kalhoty, a při předklonu či vsedě odhalí svou „čárku“. „To nenávidím! Chlap se ohne a vyleze mu půlka zadku. Není to nic moc ani na mladých a vysportovaných chlapech, ale u pivních taťků je to úplné peklo,“ potvrzuje třicetiletá Pavlína.

Takže vás, pánové, prosíme: Chápeme, že volné kalhoty jsou pohodlné, ale ušetřete nás pohledu na vaše zadnice!

A ještě jedna drobnost, která se týká kalhot. Dávejte pozor na kapsy! „Hrozně mi vadí, když chlapovi vylézají vnitřky kapes, když si je neurovná. Je to detail, ale mě to vždycky trkne do očí,“ připomíná třiatřicetiletá Jana.

Foto: Thinkstock

I na obyčejných kalhotách se toho dá dost zkazit, pozor na toFoto: Thinkstock

2. Boty jako okno do duše?

Jasně, průměrný chlap si vystačí s několika páry bot na rok. A je to v pořádku, na střevíčkách si většinou ujíždějí holky.

Ale těch několik bot, které vlastníte, byste si, pánové, měli udržovat v čistotě. Není nic horšího než okopané a špinavé křusky! „Kolikrát jsem viděla chlapa, co měl na nohou zjevně drahé boty. Jenže všechno to zazdil tím, že je měl totálně špinavé. Snad není takový problém čas od času boty přejet krémem, nebo alespoň vlhkým hadříkem,“ kroutí hlavou pětatřicetiletá Monika.

A ještě jedna věc! Pohory patří do hor, tenisky do tělocvičny a gumové žabky na pláž! Do ulic, prosíme, vyrážejte v normálních městských botách!

3. Sexy hrudník? Ne, děkujeme!

Je to móda z přímořských promenád a romantických filmů. Muži v košilích rozepnutých snad až k pupíku se procházejí, pyšně vystavují svou hruď na odiv a rozhlížejí se po lásce svého života. Ve skutečnosti to ale zas tak sexy není!

„Já se vždy musím smát, když nějakého takového frajírka potkám. A nejhorší je, že většinou se takhle odhalují buď rachitičtí klučíci s ptačím hrudníčkem, nebo naopak namakaní borci z posiloven, co si připadají jak Schwarzenegger zamlada,“ směje se devětadvacetiletá Klára.

Foto: Thinkstock

Péče o vlasy? Proč ne! Ale nesmí se to přehánětFoto: Thinkstock

4. Není všechno zlato, co se třpytí

Samozřejmě nejsou šperky jen doménou žen. Ale opatrně, pánové, rozhodně byste se měli trochu krotit. Tady opravdu platí, že méně je více! „Nenávidím ty tlusté zlaté řetězy kolem krku, velké pečetní prsteny, blýskavé náušnice v uších a podobně. Když už má chlap nějaký šperk, měl by být decentní,“ říká jednatřicetiletá Andrea.

A my jedině souhlasíme. Není příliš sexy, když má váš přítel větší šperkovnici než vy!

5. Šetřete s gelem

Rozhodně nechceme tvrdit, že by muži neměli pečovat o své vlasy a že by neměli používat žádné přípravky na jejich úpravu. Ale čeho je moc, toho je příliš. Gel na vlasy může být dobrým pomocníkem, ale když se to přežene, vytvoří z leckdy hezké hřívy zatvrdlou a na pohled umaštěnou změť vlasů. „To pak máte pocit, že když ho pohladíte po hlavě, popícháte si ruce. Přitom je tak fajn zanořit se chlapovi do vlasů a moct ho v nich vískat, ale co z toho, když jste pak akorát upatlaná od gelu?“ tvrdí osmadvacetiletá Gábina.

A co vy pokládáte za mužský módní prohřešek?

Reklama

Načítám