Hlavní obsah

Pečené brambory podle Petra

Hodnocení:
(4)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Že vám přijdou brambory pro návštěvu hloupé? Vubec ne! Upečte je a s dipem vám vytvoří luxusní rychlé pohoštění.

Ingredience pro:
1 plech
  • 4 brambory
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • hrubá mořská sůl
  • čerstvý mletý pepř
  • 1 dl olivového oleje
  • 1 zakysaná smetana
Článek

Postup

Krok 1: Brambory omyjte a i se slupkou je nakrájejte na asi 3 mm silné plátky. Česnek i na kousky pokrájenou cibuli prolisujte v lisu na česnek do mísy, přidejte čerstvě mletý pepř, nasekanou bazalku, olivový olej a vše promíchejte.

Krok 2: Následně přidejte i pokrájené brambory a hezky je v kašovité směsi obalte. Na plech dejte pečicí papír, na něj vyskládejte plátky brambor a osolte hrubou mořskou solí.

Krok 3: Brambory pak vložte asi na 20 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte, až budou růžové. Hotové brambůrky si pak každý může podle libosti namáčet do zakysané smetany.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama